Primul congres MAN, cu ușile închise. Ceban a fost ales președinte: Vom participa la alegeri

Autor: , in Actualitate / Politic / 22 decembrie, 2022, 07:58

La Congresul de constituire a Partidului Mișcare Alternativă Națională (MAN), care s-a desfășurat cu ușile închise, miercuri seara, 21 decembrie, primarul Capitalei, Ion Ceban, a fost ales lider al formațiunii. El a anunțat că Consiliul Național MAN are 47 de membri care au fost votați. Evenimentul a avut loc la Hotelul Courtyard by Marriott, iar potrivit edilului, a costat peste 30 de mii lei, bani care au fost adunați „mână de la mână”.

„MAN va participa la alegerile locale și va avea lista de consilieri în CMC. La alegerile prezidențiale vom avea un candidat și urmează să decidem împreună cu colegii cine va fi acesta, nu neapărat va fi candidatura mea. Și la alegerile parlamentare, MAN va participa. Vom extinde partidul treptat pe toată țara”, a anunțat Ceban.

Primul Congres al Partidului Mișcarea Alternativa Națională s-a întrunit în ședință cu 195 de delegați din cei circa 2.000 de membri care au aderat la MAN.

„Colegii m-au înaintat în calitate de președinte al Partidului MAN și propunerea a fost votată în unanimitate. Mulțumesc tuturor pentru încrederea acordată! Consiliul Național al Partidului Mișcarea Alternativa Națională se va întruni mai apoi pentru a vota și a alege Biroul partidului și vicepreședinții. În prezent, pregătim toate actele pentru înregistrarea oficială a partidului. Este o responsabilitate față de colegii mei de partid, deja, dar și o responsabilitate față de cetățeni și țară. De azi, avem angajamente clare care sunt descrise și în programul partidului”, a declarat Ceban.

Doctrina Partidului MAN, este social-democrată de tip european.

„Noi ne propunem ca Europa să fie acasă, ca fiecare cetățean să simtă schimbările spre bine. Ne propunem ca integrarea europeană să devină idee națională. În cadrul programului politic este stipulat și ne-am angajat să propunem semnarea unui pact similar cu cel de la Snagov cu partidele care împărtășesc aceleași viziuni”, a adăugat el.

Fiindu-i solicitat să facă public numele membrilor echipei sale, edilul a ezitat, declarând că va fi publicată o listă: „Va fi publicată lista consiliului național, sunt foarte multe nume. Nu aș vrea să evidențiez pe cineva în particular. Dacă vă interesează pe cineva – vă uitați peste listă, sunt 47 de oameni (…) Din echipă fac parte foarte mulți colegi cu care lucrăm în cadrul Primăriei Chișinău, colegii cu care am început să facem schimbarea în Chișinău și suntem siguri că cu aceleași forțe, putem schimba lucrurile în toată țara, în fiecare localitate din Republica Moldova”.

„Ca și pentru toate partidele, banii vor veni din donații și cotizații. Toate lucrurile vor fi făcute transparent în acest sens. La această etapă nu avem cheltuieli foarte mari. Tocmai din acest motiv am ales această sală pentru conferință, am urmărit raportul preț-calitate. Dacă nu greșesc, este vorba de 31.300 de lei, plus unele tipărituri pe care l-am făcut. De unde sunt banii? Sunt bani care i-am pus împreună cu colegii mână la mână”, a spus Ceban.

Anterior, a fost anunțat că evenimentul nu va fi public, pentru că, argumentează Ceban, este „un congres tehnic unde ne dorim să lucrăm cu echipa.”

Fotografii de la primul Congres, publicate de Ion Ceban:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X