Maia Sandu crede că R. Moldova trebuie să adere la UE până în 2030: „Guvernul să se miște mai repede”

Autor: , in Actualitate / Politic / 30 decembrie, 2022, 07:30

Șefa statului consideră că Republica Moldova ar trebui să devină stat membru al Uniunii Europene până în 2030. Maia Sandu a declarat, în cadrul unei emisiuni de joi seară de la Moldova 1, că Guvernul ar trebui să depună un efort mai mare pentru a îndeplini condițiile impuse de Uniunea Europeană, după oferirea statutului de candidat la aderare.

„Am avut acum câteva săptămâni o ședință a Comisiei pentru integrare europeană, am discutat un raport pe implementare, dar e nevoie ca Guvernul să se miște mai repede. Aceasta este o prioritate pentru noi toți. Integrarea europeană este proiectul nostru de țară.

Nu avem o altă șansă și o altă oportunitate prin care să putem să ne asigurăm o dezvoltare liberă și pașnică și, în același timp, să asigurăm creșterea nivelului de trai al populației suficient de repede. De aceea, aștept în primele zile din următorul an să avem următoarea ședință a acestei Comisii și aștept un raport de la Guvern”, a spus președinta.

„Cred că e nevoie de un efort mai mare din partea Guvernului, așa încât să ne asigurăm că toate condițiile sunt îndeplinite impecabil și la timp, până vine misiunea de evaluare a UE. E foarte important pentru noi să începem discuțiile despre următoarea etapă, aceasta fiind inițierea discuțiilor despre negocieri”, a mai spus Maia Sandu, precizând că are așteptări destul de ambițioase, însă Republica Moldova ar trebui să devină membră a Uniunii Europene până la sfârșitul acestui deceniu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X