Ce pedeapsă a primit bărbatul care a scris „Putin – ucigaș” pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău

Autor: , in Actualitate / Social / 11 ianuarie, 2023, 22:09

Cetățeanul rus care a scris pe porțile Ambasadei Rusiei de la Chișinău „Путин Убийца” (trad. – „Putin – ucigaș”) a fost amendat cu 500 de unități convenționale, adică 25.000 de lei.

Aceasta a venit pe rețelele de socializare cu o rugăminte către oameni de a-l ajuta să adune această sumă de bani.

„Vă amintiți când am spus că o să am nevoie de banii voștri? Ei bine, prieteni, am primit sentința. E așa cum și am presupus – o amendă de 500 de unități contravenționale (25 000 lei sau 1230 euro). Dar dacă achit în 72 de ore, suma se reduce în jumătate. Totuși, eu nu am acești bani. Așadar, anunț o strângere de fonduri pentru a nu fi închis aici pentru neachitare”, a scris bărbatul.

Precizăm că Ambasada Federației Ruse de la Chișinău a fost vandalizată în noaptea din 7 octombrie 2022. Un bărbat, în vârstă de 40 de ani, originar din Rusia, a fost acuzat că a lansat petarde și focuri de artificii în apropierea clădirii și că ar fi scris pe porțile de la intrarea în sediul misiunii diplomatice mesajul „Путин Убийца” (trad. – ,,Putin – ucigaș”).

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a venit cu o reacție. Misiunea diplomatică a catalogat actul drept „o acțiune ostilă”, care ar fi fost înfăptuită în „complicitate cu autoritățile”. Ambasada a cerut tragerea la răspundere a celor vinovați și și-a exprimat speranța că astfel de acțiuni nu se vor mai repeta pe viitor. Cu o reacție a venit și purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X