Ilan Șor va fi reprezentat în instanță și de un avocat din Marea Britanie

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 17 ianuarie, 2023, 13:48

Deputatul Ilan Șor va fi reprezentat în instanța de judecată și de un avocat din Marea Britanie, pe lângă apărătorii din Republica Moldova. Este vorba despre avocatul Shaul David Brazil, din cadrul cabinetului de avocatură „BCL Solicitors LLP”. Anunțul a fost făcut marți, 17 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Chișinău.

Avocatul Shaul David Brazil susține că a fost însărcinat de către Ilan Șor pentru a-l consilia și pentru a-l reprezenta în cadrul procedurilor sale legale în Republica Moldova, în mod special în apărarea sa legată de acuzațiile conținute în rechizitoriu.

Foto: IPN

Am fost însărcinați de domnul Șor să-l consiliem și să-l reprezentăm în cadrul procedurilor sale legale din Republica Moldova, inclusiv în mod special în acuzațiile conținute în rechezitoriu și să ne asigurăm că drepturile omului sunt respectate și protejate. Rolul nostru ar fi de a identifica, combate și de a lua măsuri pentru a contesta încălcările drepturilor sale în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului și altor tratate internaționale, la care Republica Moldova este parte”, a declarat avocatul Shaul David Brazil.

Apărătorul Aureliu Colenco a menționat că asistența juridică va fi efectuată în Republica Moldova și de compania de avocați din Marea Britanie.

Justiția în Republica Moldova este sub o formă capturată. Acest fapt este dovedit și în mai multe declarații ale magistraților care activează pe teritoriul Republici Moldova. Despre acest fapt cunoaște și publicul larg – faptele și numele dubioase în justiție, încălcările procesuale de către instanțele judecătorești la examinarea cauzei lui Ilan Șor”, a spus apărătorul Aureliu Colenco.

În cadrul conferinței de presă, Aureliu Colenco și-a exprimat speranța că, odată cu participarea avocaților din Marea Britanie, se va pune capăt „fărădelegilor care au avut și mai au loc în prezent, va fi asigurat accesul la o justiție independentă”.

(…)După cum se petrec ședințele și se examinează cauzele penale nominalizate, vedem și intuim că statul subjugă justiția și impune magistrații să adopte cât mai repede o soluție fără a intra în esența probelor și materialelor cauze. De aceea noi sperăm că o să ajungem la un proces totuși legal pe teritoriul Republicii Moldova și magistrații se vor gândi un pic la ceea ce fac ei în fața avocaților din Moldova și din Marea Britanie. Aceasta va fi fața justiției Republicii Moldova în coraport cu justiția din alte țări”, a argumentat Colenco.

Shaul David Brazil a subliniat că, având în vedere amploarea și complexitatea acestui caz, apărarea va solicita instanței o scurtă amânare a procedurilor pentru a avea timp să analizeze dosarul și să pregătească cererile în numele clientului.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X