Șeful CIA, vizită secretă la Kiev. Surse: L-a informat pe Zelenski despre planurile Rusiei pentru ofensiva de primăvară

Autor: , in Actualitate / Externe / 20 ianuarie, 2023, 12:16

Directorul CIA, William Burns, l-ar fi informat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski, săptămâna trecută, într-o vizită secretă la Kiev, care sunt evaluările Statelor Unite cu privire la planurile de război ale Rusiei pentru primăvară, potrivit unor surse oficiale americane și ucrainene, citate de CNN.

Întâlnirea secretă a avut loc în contextul în care SUA monitorizează atent o potențială nouă ofensivă a rușilor în lunile care vin și în mijlocul unei dezbateri încinse între Statele Unite și aliații europeni privind livrarea către Ucraina de armament mai sofisticat, cu rază lungă de acțiune. Liderii europeni din domeniul apărării se vor întâlni astăzi pentru a discuta livrările de arme către Ucraina, mai menționează CNN, citat de Digi24.

„Directorul Burns a călătorit la Kiev, unde s-a întâlnit cu omologii ucraineni, dar și cu președintele Zelenski, și a reafirmat sprijinul nostru continuu pentru Ucraina împotriva agresiunii Rusiei”, a spus un oficial american citat de CNN, care precizează că subiectul întâlnirii de la Kiev a fost abordat în premieră de Washington Post.

William Burns, diplomat veteran, a devenit unul dintre interlocutorii de încredere ai Kievului, vizita de săptămâna trecută nefiind prima. Se mai cunosc două călătorii similare care au avut loc în octombrie și noiembrie anul trecut, inclusiv una care a avut loc în timp ce Ucraina era ținta unui bombardament intens din partea Rusiei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X