CSJ a respins recursul procurorilor privind evaluarea performanțelor lui Alexandr Stoianoglo. Decizie irevocabilă

Autor: , in Actualitate / Justiție / 21 ianuarie, 2023, 12:33

Colegiul civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție a respins recursul depus de Consiliul Superior al Procurorilor(CSP) în disputa cu procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo privind evaluarea performanțelor sale pe perioada exercitării funcției. Decizia este irevocabilă și a fost pronunțată de un complet din care fac parte judecătorii Ala Cobăneanu, Aliona Miron și Iurie Bejenaru. Apărătorul lui Alexandr Stoianoglo, Iurie Mărgineanu, a declarat pentru Anticoruptie că decizia este una logică în contextul în care clientul său nu ar fi avut parte de o evaluare conformă legii, iar instanța nu s-a pronunțat deocamdată în ceea ce privește Regulamentul de evaluare.

Apărătorul lui Alexandr Stoianoglo spune că, în ceea ce privește evaluarea, au fost depuse trei cereri de chemare în judecată.

„Sunt trei contestații pe rol. În primă etapă a fost contestat Regulamentul de organizare a evaluării, aprobat de CSP. Ulterior, am contestat acțiunile comisiei de evaluare, după care – actul final emis de CSP privind rezultatele evaluării performanțelor Procurorului General. Două cereri sunt conexate într-un singur proces. Ceea ce a făcut CSJ este o decizie logică, pentru că magistrații Curții de Apel Chișinău au suspendat, pe 7 noiembrie 2022, examinarea acestora până în momentul în care Curtea de Apel se va pronunța în privința contestației privind Regulamentul evaluării, aprobat de CSP”, a explicat Iurie Mărgineanu pentru Anticorupție.md.

Cel mai probabil, toate cele trei contestații vor fi conexate într-un singur proces. Până atunci însă, se așteaptă și un răspuns din partea Curții Constituționale pe marginea sesizării privind excepția de neconstituționalitate.

Finalizarea evaluării activităţii lui Alexandr Stoianoglo în calitate de procuror general a fost anunțată în data de 3 mai 2022.

În data de 16 mai 2022, avocaţii lui Alexandr Stoianoglo au contestat raportul de evaluare a activităţii clientului lor, calificată ca fiind nesatisfăcătoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X