Putin a convocat Consiliul de Securitate pentru a discuta despre războiul din Ucraina

Autor: , in Actualitate / Externe / Uncategorized / 21 ianuarie, 2023, 07:08

Liderul rus Vladimir Putin a discutat despre războiul Rusiei din Ucraina cu Consiliul său de Securitate.

La reuniune au participat fostul președinte Dmitri Medvedev, secretarul Consiliului de Securitate Nikolai Patrușev, ministrul de externe Serghei Lavrov și ministrul apărării Serghei Șoigu, precum și alți oficiali de rang înalt, potrivit agenției de știri RIA și Hotnews.

„În timpul întâlnirii, a avut loc un schimb de opinii privind progresul operațiunii militare speciale”, a declarat RIA, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, folosind termenul oficial al Rusiei pentru invazie.

Vladimir Putin a declarat zilele trecute că operațiunea militară specială înregistrează o tendință pozitivă și că speră ca soldații ruși să obțină noi progrese după Soledar, transmite Reuters.

„Dinamica este pozitivă. Totul se desfășoară în cadrul planului Ministerului Apărării și al Statului Major General”, a declarat Putin pentru televiziunea de stat Rossiya 1.

„Și sper că luptătorii noștri ne vor mulțumi și mai mult cu rezultatele luptei lor”, a adăugat el.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că Moscova va face tot posibilul pentru a „trezi la realitate” Uniunea Europeană şi NATO, pe care le acuză că vor să slăbească şi să învingă Rusia.

Comentariile sale survin chiar în ziua în care fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a avertizat NATO că o înfrângere a Rusiei în Ucraina ar putea duce la declanşarea unui război nuclear.

Invazia declanșată de Putin anul trecut a dus la izbucnirea celui mai mare conflict din Europa de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și la escaladarea tensiunilor între Moscova și Occident la un nivel fără precedent de la Criza rachetelor cubaneze din 1962.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X