„Să se abțină”. Moscova, nemulțumită de decizia Chișinăului de a bloca două site-uri „promotoare de informații ce incită la ură și război”

Autor: , in Externe / 21 ianuarie, 2023, 09:34

Rusia a cerut Republicii Moldova să înceteze blocarea paginilor web în limba rusă, practică pe care a descris-o drept un atac la adresa libertăţii presei şi a drepturilor populaţiei rusofone.

„Îndemnăm Chişinăul să se abţină să facă paşi care nu au nimic în comun cu adevărata libertate şi cu democraţia şi să ridice interdicţiile discriminatorii asupra difuzării mass-media ruse şi a celor în limba rusă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. potrivit Agerpres.

Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova a ordonat joi, 19 ianuarie, blocarea a două website-uri de ştiri ruse, Eadayli.com şi Bloknot.ru, argumentând că sunt „promotoare de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”.

„Această decizie constituie un nou pas către expulzarea conţinutului şi a mass-media în limba rusă din spaţiul informaţional al Republicii Moldova”, a remarcat Zaharova.

Ea a amintit că din luna februarie anul trecut, când a început campania militară rusă în Ucraina, autorităţile de la Chişinău au interzis o serie de emisiuni cu programe în limba rusă şi au revocat licenţele a şase posturi de televiziune care emiteau exclusiv în limba rusă.

„Toate acestea se fac pe fundalul unei activităţi deschis antiruseşti în ţară (în Republica Moldova n.red) din partea mass-media ucrainene şi occidentale”, a mai menţionat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Potrivit Moscovei, măsurile împotriva presei ruse sunt o încălcare a drepturilor minorităţilor naţionale în Republica Moldova, ţară a care a impus starea de urgenţă după declanşarea războiului în Ucraina.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X