Statistica pentru anul 2022: Care sunt cele mai vândute mărci auto premium în Republica Moldova

Autor: , in Actualitate / Auto / 21 ianuarie, 2023, 19:00

Având acces la o statistică a vânzărilor de maşini noi în 2022 în Republica Moldova, Autoblog a prezentat o listă a celor mai populare mărci premium.

Anul trecut, cea mai de succes marcă de maşini premium în ţara noastră a fost BMW. Produsele sale au fost alese de 295 de moldoveni. Cele mai populare modele s-au dovedit a fi perechea de SUV-uri X5 şi X6, livrate în 88 şi 50 de unităţi, respectiv.

Urmează Mercedes-Benz. Marca germană cu stea cu trei colţuri a reuşit să găsească 283 de clienţi. Cele mai căutate modele au fost GLE (105 unităţi) şi GLE Coupe (43 unităţi).

Top 3 este completat de Volvo. Maşinile suedeze au fost pe placul a 162 de concetățeni. Cele mai vândute modele au fost XC90 (85 exemplare) şi XC60 (52 exemplare).

Topul este completat de mărcile Porsche şi Lexus, care au livrat la comandă în ţara nostră 105 şi 100 de maşini, respectiv. Indiscutabil, cel mai popular model Porsche rămâne Cayenne, fiind ales de aproape 50 de oameni. Cel mai căutat model nipon a fost NX (46 de unităţi).

Un rezultat bun a reuşit să atingă reprezentantul Land Rover în R. Moldova (98 maşini), cele mai solicitate modele fiind compactul Evoque, dar şi perechea de top Range Rover Vogue/Sport. De cealaltă parte, în cădere liberă sunt cei de la Audi, fiind procurate prin intermediul distribuitorului oficial 63 de maşini, cele mai populare modele fiind Q5, Q7 şi Q8.

Ce ţine de maşini ceva mai speciale şi scumpe, care se numără pe degete, aflaţi că în 2022 în R. Moldova a fost înregistrat doar un Audi RS 5, un G-Class, un Mercedes-Maybach GLS şi un Mercedes-Maybach S-Class, un Bentley Bentayga şi un Flying Spur, un Cadillac Escalade, şase Porsche 911, două Bentley Continental, un Mercedes-AMG GT şi un Ferrari Roma, dar şi câte 10 Porsche Taycan, Porsche Panamera, Mercedes-Benz S-Class şi BMW Seria 7 (plus un nou i7).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X