„Am fost naiv. Nu știam”. Un moldovean care transporta peste cinci tone de țigări de contrabandă a fost prins de autoritățile franceze

Autor: , in Actualitate / Social / 23 ianuarie, 2023, 16:27

Un moldovean a fost arestat în apropierea orașului francez Soissons. Acesta transporta 26.000 de cartușe de țigări de contrabandă într-un camion înmatriculat în România. Compărut în regim de urgență în fața magistraților, el a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare și o amendă de 100.000 de euro, scrie presa din Franța.

Valoarea țigărilor confiscate a fost estimată la 2.7 milioane de euro. Marfa a fost găsită ascunsă în camionul pe care îl conducea.

Potrivit poliției franceze, în camion erau ascunse 5,2 tone de tutun contrafăcut.

„În acea noapte (17 spre 17 ianuarie), Alexandru conducea spre Paris. A oprit în mod misterios lângă comuna Vauxbuin, la trei kilometri de un control vamal. Agenți ai supravegherii interne a Nogent-sur-Oise au fost alertați și au pornit controlul. Moldoveanul le-a spus că transportă o încărcătură de plăci de polistiren. Având dubii, vameșii au efectuat o examinare mai minuțioasă a încărcăturii prin deschiderea prelatelor de pe lateralul camionului. Astfel, au fost descoperite 550 de cutii de tutun de contrabandă”, a relatat jurnalul francez L’Union.

Moldoveanul a izbucnit în lacrimi și a spus forțelor de ordine: „Nu știam că sunt cutii de țigări. Am fost naiv. Credeam că transportam doar polistiren în Spania. Nu credeam că am marfă ilegală”.

O cunoştinţă i-ar fi spus despre această slujbă de livrare.

Pe 11 ianuarie, el a zburat de la Chișinău la Amsterdam, apoi la Bruxelles – de acolo și a luat camionul. Ulterior, camionul a fost încărcat cu marfă în orașul francez Beauvais și urma să ajungă la Paris.

Amintim că, recent, aproximativ 55 de tone de țigări au fost confiscate de oamenii legii din franța. Prețul de revânzare al tutunului contrafăcut confiscat este estimat la 13,7 milioane de euro. Mai mulți moldoveni care lucrau acolo au fost arestați. Muncitorii trăiau pe teritoriul fabricii, complet separați de lumea exterioară.

O fabrică foarte mare de țigări contrafăcute a fost demontată de jandarmerie în vestul Franței, lângă Rouen. Au fost confiscate peste 100 de tone de produse.

Detalii: (FOTO) Mai mulți moldoveni care lucrau la o fabrică clandestină de țigări din Franța, arestați. Ce au găsit polițiștii în cele trei zone descoperite

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X