„Drum lin în lumină”. Jurnalistul și astrologul Sergiu Sumcă a decedat. Avea 76 de ani

Autor: , in Actualitate / Social / 23 ianuarie, 2023, 10:13

Redactorul, scenaristul, criticul, jurnalistul și astrologul Sergiu Sumcă a decedat la vârsta de 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut de colegii de breaslă, fiind transmise mesaje de condoleanțe.

Adio, Sergiu Sumcă.

Drum lin în lumină, dragul și neprețuitul meu prieten.

Eu și familia mea te vom iubi și ne vei lipsi mereu”, a scris jurnalista Liliana Popușoi.

În mesajul de condoleanțe, Gutiera Prodan a amintit și despre decesul Larisei Filipschi, spunând că împreună cu Sergiu Sumcă au „ars” pentru dezvoltarea Televiziunii Naționale.

Au plecat în altă dimensiune, la un an diferență, doua personalități din jurnalsm, doi prieteni care au „ars” pentru dezvoltarea Televiziunii Naționale. Larisa Filipschi și Sergiu Sumcă. Au fost doi creatori minunați! Să le fie veșnică amintirea...”a spus ea.

Dumnezeu să-l ierte! Un om-fenomen, un jurnalist cu etică și multă demnitate…
Dumnezeu să-l ierte și condoleante familiei… Regret profund…
”, este mesajul transmis de șeful Direcției generale asistență medicală și socială din Capitală, Boris Gîlca.

Pe rețelele de socializare, mulți dintre cei care i-au apreciat activitatea au transmis mesaje de regret:

Vai, ce știre tristă! Tristă de tot! Ne-a părăsit un suflet atât de pozitiv, cu aura curată și luminoasă! Floreșteanul Sergiu Sumcă a fost un jurnalist, astrolog, scenarist, critic, scriitor, mentor de mare calitate! Să-i fie țărâna ușoară! Condoleanțe rudelor și prietenilor!”.

Tristă veste… Avem amintiri frumoase cu el!”.

E trist când auzi astfel de vești. Sunt și mai triste când e vorba de oameni, pe care i-ai cunoscut, i-ai apreciat și vei simți lipsa lor. Zbor lin!”.

Sergiu Sumcă s-a născut la 14 noiembrie 1946. A absolvit Universitatea de Stat din Chişinău în anul 1959. Primul pas în jurnalism l-a făcut la 6 iunie 1966, când a fost angajat la Radioul Naţional, unde a lucrat timp de mai mulţi ani, apoi a activat în calitate de redactor în cadrul Televiziunii Naţionale. În calitate de scenarist a colaborat cu studioul „Telefilm-Chişinău”. A îmbrăţişat un hobby, care s-a transformat cu timpul în cea de-a doua profesie a lui. A absolvit filiala Academiei de Științe Astrologice de la Chişinău, obţinînd diploma de astrolog calificat.

Un alt hobby al său a fost călătoriile, reuşind să le transforme pe unele dintre ele în reportaje irepetabile, spre exemplu din călătoria în India a realizat reportajul foto „India, flori şi oameni” cu circa 70 de imagini.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X