Deputații revin la muncă. Grosu a semnat dispoziția de convocare a Parlamentului în sesiunea de primăvară

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 ianuarie, 2023, 12:20

Începând cu data de 1 februarie, Parlamentul se va convoca în sesiunea ordinară de primăvară 2023. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către șeful Legislativului, Igor Grosu.

Prima ședință plenară a Parlamentului din sesiunea de primăvară va avea loc la propunerea Biroului permanent, după ce va fi pregătit proiectul ordinii de zi.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, legislativul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Iar sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Ultima ședință din sesiunea de toamnă a anului 2022 a avut loc pe 29 decembrie.

„Un an plin de provocări, cu greutăți despre care credeam că fac parte din trecut, din istorie. Dar, din păcate, în anul 2022 suntem martorii unui război nemilos. Un război pornit de către Rusia care a atacat fără justificare Ucraina. Sunt 310 zile în care mii de oameni au murit, iar alt sute de mii și-au părăsit casa și familia. Alte milioane dorm în beznă și în frig, trăiesc cu frica bombelor.

Războiul ne afectează puternic și pe noi. Oricât de greu a fost, am reușit să rămânem uniți, solidari și fermi în decizia de a fi o țară liberă, europeană. Despre bunătatea și solidaritatea noastră, a moldovenilor, s-a dus vestea în lumea întreagă. Să fim mândri de țara noastră și oamenii noștri chiar și în cele mai grele timpuri este o realizare pentru care vă sunt recunoscător”, a declarat Grosu la ultima ședință a Parlamentului din 2022.

Vedeți mai jos discursul integral:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X