Directoarea CNAMUP, suspendată din funcție, și-a depus cererea de demisie. Ministra Sănătății: „Procesul nu s-a încheiat aici”

Autor: , in Actualitate / Social / 24 ianuarie, 2023, 08:03

Directoarea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), Natalia Catanoi, suspendată din funcție printr-un ordin semnat la 13 ianuarie, și-ar fi depus cererea de demisie din proprie dorință cu 7 zile în urmă, a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, precizând că „procesul nu s-a încheiat aici”, întrucât „Comisia de anchetă însă își va continua activitatea”.

Ministra Sănătății susține că a acceptat cererea directoarei CNAMUP și a dispus prin ordin demiterea.

Directoarea suspendată a CNAMUP, Natalia Catanoi, și-a depus cererea de demisie din proprie dorință șapte zile în urmă. I-am acceptat cererea și am dispus prin ordin demiterea.

Comisia de anchetă însă își va continua activitatea. Procesul nu s-a încheiat aici, cu o cerere de demisie.

Cetățenii care plătesc contribuția în sistemul de asigurări medicale au dreptul să cunoască unde și cum sunt utilizați banii lor și cum în această instituție activau/activează și acum în aparatul administrativ, și nu doar, în diferite funcții familii și clanuri întregi – de la mame, tați, la copii, bunici, gineri, cumnați, soți, soții, nepoți, etc. Mulți dintre ei nici nu se arătau la serviciu.

Lucrau în alte instituții și cumulau la CNAMUP. În vară existau și consilieri în cancelarie. Consilieri ai consilierilor. Cu salarii grase. O direcție de relații externe, de parcă instituția e Minister de Externe. Una de comunicare. Alta de relații cu presa. Asta nu e să îngheți pe UAZ la solicitare…

Toți cei care ați dus-o bine ani de zile, pregătiți-vă să întoarceți banii inapoi.

Stat în stat acest CNAMUP. De fapt o căpușă”, a anunțat Nemerenco.

Menționăm că, Natalia Catanoi, numită în funcția de directoare CNAMUP acum șase luni, a fost suspendată „din cauza managementului defectuos al instituției”, iar Ministerul Sănătății a inițiat o anchetă de serviciu asupra activității acesteia.

Atunci, Natalia Catanoi a declarat că va aștepta decizia Comisiei de anchetă, apoi va decide care vor fi acțiunile sale ulterioare.

„O să contest suspendarea mea și o să revin în funcție, dar atâta timp cât pe mine nu mă vor în sistem, eu nu voi putea lucra. Chiar dacă o să plec, o să plec cu capul sus, pentru că nu am încălcat legea, nu am furat și m-am comportat cum trebuie”, spunea atunci Catanoi.

Pe de altă parte, Nemerenco a acuzat-o că „oferea protecție personală și menținea în funcții penali, iar pentru ca să nu fie atinsă, și-a tras mai recent și un carnet de membru PAS”.

La acest subiect: „O să contest decizia”. Directoarea CNAMUP, Natalia Catanoi, suspendată din funcție. Motivul ar fi managementul defectuos al instituției

Ce spune ministra Sănătății despre suspendarea din funcție a șefei CNAMUP: „Nu a demonstrat abilități de a gestiona o așa instituție mare”

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X