PSRM nu îl va susține pe Ceban la funcția de primar al Chișinăului. Batrîncea: Vom avea propriul candidat

Autor: , in Actualitate / Politic / 24 ianuarie, 2023, 13:17

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu îl va susține pe fostul lor membru Ion Ceban la alegerile locale în municipiul Chișinău, care a lansat Partidului Mișcare Alternativă Naționale (MAN). Secretarul Executiv al PSRM, Vlad Batrîncea a anunțat în cadrul unei emisiuni de la TV8 că formațiunea va avea propriul candidat.

„L-am susținut pe domnul Ceban în două campanii anterioare, când a fost nominalizat de PSRM, am lucrat intensiv. A fost nu doar susținut, dar impulsionat. Astăzi a decis să meargă pe propriul său drum. Este treaba lui. Trebuie să fie corectitudine. Cu toate acestea, Partidul Socialist va avea cu siguranță propriul său candidat. Avem o echipă foarte puternică la Chișinău”, a declarat Batrîncea.

Deocamdată, nu a fost decis cine va fi candidatul la funcția de primar al Chișinău. Batrîncea susține că nu este nevoie de intrigă.

„Nu trebuie să vorbim înainte de timp. Nu aveam nevoie de intrigi. Partidul va decide în timp util. Consilierii noștri din Chișinău asigură stabilitatea Primăriei și autorităților locale. Votăm bugetul și multe programe. Mai avem aproximativ nouă luni de lucru la Chișinău. Prin urmare, nu vrem să lansăm cursa de șobolani înainte de timp. Cu siguranță vom participa la alegeri, vom înainta consilieri în CMC”, a mai spus secretarul Executiv al PSRM.

Amintim că, la Congresul de constituire a Partidului Mișcare Alternativă Națională (MAN), care s-a desfășurat cu ușile închise, miercuri seara, 21 decembrie, primarul Capitalei, Ion Ceban, a fost ales lider al formațiunii. El a spus că Consiliul Național MAN are 47 de membri care au fost votați.

„MAN va participa la alegerile locale și va avea lista de consilieri în CMC. La alegerile prezidențiale vom avea un candidat și urmează să decidem împreună cu colegii cine va fi acesta, nu neapărat va fi candidatura mea. Și la alegerile parlamentare, MAN va participa. Vom extinde partidul treptat pe toată țara”, a menționat Ceban.

Apoi, la mijlocul lunii ianuarie, Ceban a anunțat că Partidul Mișcarea Alternativă Națională (MAN) a fost înregistrat la Agenția Servicii Publice (ASP), iar în scurt timp, va începe „procesul de consultări la nivel național”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X