Procurorii anunță terminarea urmăririi penale în privința lui Cavcaliuc în dosarele Petic și Verbițchi

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 25 ianuarie, 2023, 10:52

Procurorii de la Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate (SIS), au anunțat miercuri, 25 ianuarie, terminarea urmăririi penale în privința fostului șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) și lider Partidului Politic „Acasă Construim Europa” (PACE) Gheorghe Cavcaliuc.

Cauza vizează cercetarea lui Cavcaliuc în dosarele Petic și Verbițchi, cunoscute publicului pentru investigarea înscenării unui viol – în primul caz și înscenarea purtării și păstrării munițiilor – în cel de-al doilea caz.

Procurorii PCCOCS îi incriminează acestuia abuzul de serviciu (în calitate de autor al infracțiunii), precum și calitatea de organizator al următoarelor infracțiuni: denunțare falsă, depunerea și determinarea la depunerea declarațiilor mincinoase, încălcarea inviolabilității vieții personale, purtarea și păstrarea munițiilor.

„Potrivit legii, cea mai gravă din aceste infracțiuni – abuzul de serviciu – se pedepsește cu închisoarea de la 3 la 8 ani.

Așa cum învinuitul se eschivează de la urmărirea penală și refuză să se prezinte în fața procurorilor, oamenii legii au solicitat Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa acestuia. Ulterior, va deveni posibilă trimiterea dosarului în judecată, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, a precizat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Gheorghe Cavcaliuc a fugit din R. Moldova după scrutinul parlamentar din 11 iulie 2021. Ulterior, el a confirmat că se află la Londra.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X