Un patinator ucrainean, medaliat la Jocurile Olimpice, a murit în luptele de lângă Bahmut. Avea 25 de ani

Autor: , in Actualitate / Externe / 25 ianuarie, 2023, 11:10

Încă o pierdere pentru sportul ucrainean. Patinatorul artistic Dmitri Șarpar, a decedat în luptele de lângă Bahmut, informație confirmată de Skate Ukraine.

Dmitri Șarpar, născut la Harkov, a fost membru al echipei naționale ucrainene de patinaj artistic.

„El a fost membru al echipei naționale de patinaj artistic a Ucrainei înainte de a pleca să apere țara de invadatorii ruși”, scrie presa din Ucraina.

Șarpar a fost medaliat cu argint la campionatul Ucrainei și a intrat în top 10 la Jocurile Olimpice de Tineret din 2016.

„Dmitri Șarpar a evoluat în pereche cu Anastasia Pobijenko, cu care în 2016 la Lillehammer, Norvegia, a ocupat locul 10 la patinaj în pereche la Jocurile Olimpice de Tineret. Ei au fost și medaliați cu argint la campionatul ucrainean”, se arată într-o declarație a proiectului „Ангелы спорта” (t.r: Îngerii sportului).

După cariera sa competitivă, a fost artistul spectacolului de circ pe gheață „Grand”.

Bătălia pentru orașul Bahmut din estul Ucrainei durează mai bine de cinci luni.

„Lupta dură pentru regiunea Doneţk continuă, continuă lupta pentru Bahmut şi Soledar, pentru Kreminna, pentru alte oraşe şi sate din estul ţării noastre. Deşi inamicul şi-a concentrat cele mai mari forţe în această direcţie, trupele noastre – Forţele Armate ale Ucrainei, toate forţele de apărare şi securitate – apără statul”, a declarat Zelenski la mijlocul lunii ianuarie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X