(VIDEO) Dodon: „Probabilitatea unor noi proteste de amploare este mare; Spre regret, acum opoziția este dezbinată”

Autor: , in Actualitate / Politic / 25 ianuarie, 2023, 15:56

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, cercetat în mai multe dosare penale, susține că „probabilitatea unor noi proteste de aploare este mare,dar soarta acestora va depinde de coeziunea tuturor forțelor de opoziție”.

Dodon face referire la „nemulțumirile oamenilor, după ce au primit facturile pentru serviciile comunale”.

„Mulți oameni se expun asupra necesității de organizare a alegerilor prezidențiale și parlamentare. Au fost proteste anul trecut și pot fi și anul acesta. Oamenii sunt nemulțumiți și doresc schimbări. Probabilitatea unor noi proteste de amploare este mare, dar soarta acestora va depinde de coeziunea tuturor forțelor de opoziție. Oamenii și-au primit acum facturile pentru serviciile comunale pentru luna decembrie. Față de acum doi ani, creșterea este de câteva ori mai mare și pentru gaz, și pentru energie electrică, și pentru alte servicii. Și inflația este destul de mare, de aceea dispoziția este pro-proteste. Oamenii își doresc schimbări”, a declarat Dodon jurnaliștilor din Rusia.

Fostul lider socialist susține că opoziția este dezbinată, iar unii foști colegi au devenit brusc pro-europeni, impuși de situație.

„Spre regret, acum opoziția este dezbinată. Unii dintre foștii noștri colegi, sub presiunea autorităților, și-au schimbat retorica și au devenit brusc „pro-europeni”. Foarte multe acțiuni de dezbinare a opoziției sunt întreprinse și de actuala guvernare – sunt lansați diverși „cai troieni”, pentru a nu admite o agendă unică. Există o singură soluție – toată lumea trebuie să se unească și, printr-un front comun, să se opună acestei guvernări”, a mai pus Dodon.

Anterior, secretarul executiv al Partidului Socialiștilor (PSRM) Vlad Batrîncea spunea că în actualul Parlament nu este posibilă consolidarea forțelor politice pentru susținerea unui scop comun, iar guvernarea ar fi ratat această ocazie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X