„Nimic sfânt”. Dodon acuză procurorii că ar fi „terorizat” și ar fi „amenințat cu dosare și testul la poligraf” medicii fiului său

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 26 ianuarie, 2023, 11:39

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, actual președinte de onoare al PSRM, cercetat în mai multe dosare penale, susține că procurorii au descins cu interogatoriu și ridicarea arhivei la medicii care au prescris tratament în România feciorului său. COTIDIANUL a solicitat o reacție de la Procuratura Anticorupție, iar reprezentanții instituției ne-au spus că deocamdată nu au un răspuns.

Dodon acuză procurorii că ar fi „terorizat” și ar fi „amenințat cu dosare și testul la poligraf” medicii.

„Nimic sfânt, nici bun simț, că de respectarea legii nici nu miroase.

La indicația Maiei Sandu și a Veronicăi Dragalin, ieri, 25 ianuarie, procurorii au descins cu interogatoriu și ridicarea arhivei la medicii, care au prescris tratament feciorului meu. Ore în șir i-au terorizat, au făcut presiuni și i-au amenințat cu dosare și testul la poligraf.

Au lăsat în urma lor lacrimi ale medicilor și altor cadre medicale, speriate de comportamentul abuziv al procurorilor.

Domnișoarei Dragalin nu-i ajunge hârtie, nu au oameni să se ocupe de furtul miliardului, landromat și altele dosare importante, în schimb au timp și forțe pentru a pune procurorii de buzunar să-și bată joc de familia mea, de medici, doar pentru că au stabilit diagnoza și au prescris tratamente”, a spus Dodon.

Reprezentanții Procuraturii Anticorupție au declarat pentru COTIDIANUL că deocamdată nu ne pot oferi un răspuns.

Citește și: Igor Dodon părăsește teritoriul R. Moldova. Unde pleacă și care ar fi motivul. Precizări de la avocat și procuror

Igor Dodon urmează să meargă în România pentru o perioadă de nouă zile (28 ianuarie-5 februarie). El îl va însoți pe fiul mai mic pentru un curs de reabilitare post-COVID-19. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ).

„Procurorul Codrean a spus că nu vede o problemă dacă sunt documentele în regulă, procurorul Iarmaliuc a spus că trebuie de chemat medicul, de-l interogat în instanță și în genere copii pot să plece cu procură cu altă persoană și a solicitat respingerea demersului. Instanța a acceptat și i-a permis domnului Dodon să plece din țară, dar situația e de așa natură că nici soția dumnealui nu are voie să plece din țară, dar solicitarea asta o va decide Iarmaliuc personal și de aceea vom vedea dacă i se va permite soției plecarea din țară în aceeași perioadă”, a declarat pe 19 ianuarie Nicolae Posturusu, avocatul lui Igor Dodon, după decizia CSJ.

Igor Dodon este învinuit pe mai multe capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X