Atac armat asupra Ambasadei Republicii Azerbaidjan de la Teheran: Șeful securității a misiunii diplomatice, ucis cu un kalașnikov de un iranian căsătorit cu o azeră, reținută de nouă luni în instituție

Autor: , in Actualitate / Externe / 27 ianuarie, 2023, 14:21

O persoană a murit, iar altele două au fost rănite, în urma unui atac de vineri, 27 ianuarie, asupra Ambasadei Azerbaidjanului de la Teheran, Iran.

Persoana ucisă este șeful securității Ambasadei. Alți doi paznici au fost răniți într-un atac, a declarat șeful poliției din oraș.

„Un bărbat înarmat cu un Kalașnikov (pușcă de asalt) l-a ucis pe șeful gărzii misiunii diplomatice”, a notat Ministerului azer de Externe , adăugând că gărzile rănite se află într-o stare „satisfăcătoare” și că a fost lansată o anchetă.

Atacatorul a fost arestat și este un bărbat iranian căsătorit cu o femeie azeră, a declarat șeful poliției din Teheran, generalul Hossein Rahimi, potrivit AFP.

i24news.tv scrie că bărbatul care a comis atacul a declarat că a făcut acest gest din „motive personale”.

„Atacatorul susține că soția sa este reținută la ambasadă de nouă luni”, a spus a declarat șeful poliției din Teheran, generalul Hossein Rahimi, potrivit G4media. Anterior, el declarase pentru agenția de presă Tasnim că atacatorul „a intrat în ambasadă cu cei doi copii mici ai săi” înainte de a comite atacul din motive „personale și… familiale”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, a condamnat atacul armat, exprimându-și condoleanțele și prezentând cele mai profunde condoleanțe familiei victimei. Kanaani a declarat că autoritățile politice și de securitate iraniene au emis un „ordin special” pentru a investiga cazul cu mare prioritate și cu sensibilitate pentru a „stabili aspectele incidentului și motivul atacatorului”, potrivit Tasnim.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova condamnă cu tărie atacul armat asupra Ambasadei Republicii Azerbaidjan de la Teheran în urma căruia un angajat al misiunii diplomatice a fost ucis iar alții doi răniți.

„În numele diplomației Republicii Moldova, transmitem mesajul nostru de compasiune colegilor de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Azerbaidjan, precum și familiilor îndoliate ale victimelor”, au spus autoritățile de la Chișinău.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X