„Nu călătoriți”. Topul celor mai periculoase țări din lume pentru turiști

Autor: , in Actualitate / Externe / Social / 30 ianuarie, 2023, 08:20

Departamentul de Stat al SUA a făcut un top al celor mai periculoase țări din lume în care cetățenii americani nu pot călători în siguranță, relatează Insider și Digi24. Care sunt statele unde criminalitatea atinge cote alarmante?

Venezuela

Venezuela este prima țară din topul realizat de Departamentul de Stat al SUA, care avertizează că statul nu este o destinație sigură pentru turiști din cauza „crimelor, tulburărilor civile, răpirii și aplicării arbitrare a legilor locale”, precum și a „detențiilor greșite, terorismului și infrastructurii sanitare precare”.

Mulți imigranți venezueleni au fugit în SUA pentru a cere azil în urma „crimelor împotriva umanității”, a scris anterior Insider. „Infracțiunile violente, cum ar fi omuciderea, jaful armat, răpirea și deturnarea de mașini, sunt frecvente”, arată Departamentului de Stat, adăugând că există un „risc de detenție ilegală a cetățenilor americani”.

Irak

„Nu călătoriți în Irak din cauza terorismului, răpirii, conflictelor armate, tulburărilor civile și capacității limitate a Misiunii Irak de a oferi sprijin cetățenilor americani”, precizează Departamentul de Stat.

Somalia

Departamentul de Stat recomandă cetățenilor din America să nu călătorească în Somalia din cauza „crimelor, terorismului, tulburărilor civile, problemelor de sănătate, răpirii și pirateriei”.

Haiti

Departamentul de Stat al SUA a avertizat cu privire la „răpire, criminalitate și tulburări civile” în țara sărăciei Haiti. „Răpirea este larg răspândită, iar victimele includ în mod regulat cetățeni americani. Răpitorii pot folosi o planificare sofisticată sau pot profita de oportunități neplanificate și chiar și convoaiele au fost atacate. Cazurile de răpire implică adesea negocieri de răscumpărare, iar victimele cetățenilor americani au fost rănite fizic în timpul răpirii”, precizează oficialii în decembrie 2022.

Ucraina

Departamentul de Stat a avertizat împotriva călătoriilor în Ucraina de când Rusia a lansat o invazie la scară largă în februarie 2022. „Cei care aleg să rămână în Ucraina ar trebui să fie precauți din cauza potențialului de atacuri militare, crime și tulburări civile”, potrivit agenției.

Afganistan

Cetăţenii nu ar trebui să călătorească în Afganistan din cauza „conflictelor armate, tulburărilor civile, crimei, terorismului şi răpirii”, a spus Departamentul de Stat. „Călătoria în toate zonele Afganistanului este nesigură și riscul de răpire sau violență împotriva cetățenilor americani din Afganistan este mare”, potrivit departamentului. „Ambasada SUA la Kabul a suspendat operațiunile pe 31 august 2021. De atunci, cetățenii americani au fost reținuți pe nedrept”.

Rusia

Departamentul de Stat a avertizat împotriva călătoriilor în Rusia de când președintele Vladimir Putin a invadat Ucraina în februarie 2022. Cetățenii americani din Rusia pot fi hărțuiți, evidențiați sau deținuți în mod arbitrar, a spus departamentul.

Iran

Departamentul de Stat a avertizat împotriva călătoriilor în Iran din cauza răpirii și a arestărilor și detențiilor arbitrare sub „acuzații false”.

Belarus

Departamentul de Stat a avertizat împotriva călătoriilor în Belarus în Europa de Est din cauza „aplicarii arbitrare a legilor, a riscului de detenție, a atacului militar rusesc asupra Ucrainei vecine și a formării armatei ruse în Belarus de-a lungul graniței cu Ucraina”.

Vedeți AICI și alte țări incluse în listă.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X