Deputatul Radu Marian are o nouă funcție în Parlament, după demisia lui Dumitru Alaiba. A fost ales președinte al Comisiei economie, buget și finanțe

Autor: , in Actualitate / Politic / 2 februarie, 2023, 14:34

Deputatul Partidului Acțiunii și Solidaritate (PAS) Radu Marian este noul președinte al Comisiei economie, buget și finanțe. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 66 de deputați în cadrul ședinței de joi, 2 februarie.

Totodată, proiectul de hotărâre prevede și alte modificări în componența Comisiei economie, buget și finanțe: Valentina Manic va fi vicepreședinte, Sergiu Lazarencu – secretar, iar Victor Spînu – membru al Comisiei.

De asemenea, a fost modificată componența nominală a altor comisii parlamentare permanente. Alina Dandara va face parte din Comisia politică externă și integrare europeană, iar Mihail Leahu – din Comisia de control al finanțelor publice.

În Parlamentul de legislatura a XI-a au fost constituite 11 comisii parlamentare permanente.

Sergiu Gaibu și-a dat demisia miercuri, 16 noiembrie, din funcția de ministru al Economiei. Anunțul a fost făcut de prim-ministra Natalia Gavrilița în debutul ședinței Guvernului, precizând că funcția va fi ocupată de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba.

Nu se cunosc motivele pentru care Sergiu Gaibu a demisionat.

Dumitru Alaiba și-a depus mandatul de deputat, exact la o lună după ce a fost numit în funcția de ministrul al Econimiei. El a menționat că „am întors o pagină în viața mea” și că „cel mai mare regret – o să-mi fie dor de colegii mei de fracțiune din Parlament”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X