Maia Sandu, apel de susținere în adresa lui Mihail Saakașvili: „Torturarea până la moarte a unui lider al opoziției este inacceptabilă”

Autor: , in Actualitate / Externe / Politic / 2 februarie, 2023, 15:52

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a exprimat îngrijorarea privind starea de sănătate a fostului președinte al Georgiei și fost guvernator al Odesei, Mihail Saakașvili.

Într-un mesaj pe Twitter, Maia Sandu a scris că Mihail Saakașvili trebuie eliberat imediat și trimis în străinătate pentru tratament medical.

„Starea fizică critică a lui Mihail Saakashvili este extrem de îngrijorătoare. Torturarea până la moarte a unui lider al opoziției este inacceptabilă pentru o țară care vrea să adere la Uniunea Europeană. Trebuie eliberat imediat și trimis în străinătate pentru tratament medical”, este mesajul Maiei Sandu.

Reacția șefei statului vine după ce Mihail Saakașvili a apărut în câteva capturi de ecran publicate miercuri, 1 februarie, pe contul de Facebook al fostului președinte al Georgiei.

Acesta arată slăbit în comparație cu aspectul pe care l-a avut în ultimii ani.

Anterior, avocații lui Mihail Saakașvili au anunțat că în urma analizelor, în organismul ex-președintelui au fost depistate substanțe toxice precum bariu, mercur, iar recent – arsen.

Familia şi susţinătorii lui Saakaşvili au cerut de mai multe ori autorităţilor să permită transferul lui în străinătate, pentru tratament medical.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X