Reacția autorităților de la Chișinău privind declarațiile șefului diplomației ruse: Fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută

Autor: , in Actualitate / Politic / Uncategorized / 2 februarie, 2023, 12:47

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a venit cu o reacție în legătură cu declarațiile despre țara noastră a ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat unui post de televiziune din Federația Rusă, menționând că „fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută”.

Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse.

Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni. Moldova ca stat și moldovenii indiferent de preferințele politice sau geopolitice își doresc Pace, Libertate și Democrație. Vom aprecia ca toate țările lumii, inclusiv Federația Rusă să respecte decizia poporului nostru.

Republica Moldova și-a ales clar viitorul, iar acest viitor este parte a lumii libere”, este reacția Ministerului de Externe privind declarațiile șefului diplomației ruse.

Serghei Lavrov susține că Occidentul caută să transforme Republica Moldova în „următoarea Ucraină”. În opinia șefului diplomației ruse, preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, „este nerăbdătoare să intre în NATO”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X