Votat de Parlament în a doua lectură. Care va fi criteriul pentru stabilirea prețului de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor

Autor: , in Actualitate / Social / 2 februarie, 2023, 14:25

Prețul de vânzare-cumpărare a terenurilor destinate construcțiilor va fi ajustat în funcție de amplasarea acestora. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de deputați în cadrul ședinței de joi, 2 februarie, în a doua lectură.

Conform documentului, coeficienții care vor fi aplicați la stabilirea prețului normativ al terenurilor libere de construcții și destinate în acest scop, altele decât cele din municipiul Chișinău, vor fi:

0,7 – pentru municipiile Bălţi, Bender, Tiraspol şi 0,5 – pentru localităţile care intră în componenţa acestora; 0,6 – pentru oraşele Cahul, Căuşeni, Comrat, Edineţ, Hînceşti, Orhei, Rîbniţa, Soroca, Ungheni, Anenii Noi, Criuleni, Ialoveni, Străşeni; 0,5 – pentru celelalte oraşe; 0,1- pentru sate (comune).

În opinia autorilor inițiativei legislative, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, proiectul își propune încurajarea agenților economici să investească mai mult și în localitățile mici, să stimuleze economia și afacerile în mediu rural, dar și să asigure funcționalitatea raportul de evaluare a terenului.

Proiectul de modificare a anexei la Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului a fost adoptat cu 67 de voturi ale deputaților.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X