Apă-Canal Chișinău, reconectată la energia electrică. Ceban: Până marți s-a luat o pauză, după care vom relua discuțiile

Autor: , in Actualitate / Social / 3 februarie, 2023, 09:25

Întreprinderea municipală „Apă-Canal Chișinău” a fost reconectată la energia electrică. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, precizând că acest lucru a fost posibil în urma unor discuții cu conducerea „Premier Energy”.

Cele două instalații de utilizare a energiei electrice aflate în gestiunea S.A. „Apă-Canal Chișinău”, care au fost deconectate joi, 2 februarie, de către compania „Premier Energy”, au fost reconectate.

Împreună cu colegii mei după mai multe ședințe lungi am identificat o soluție constructivă și legală pe care am propus-o în ședința din această seară.

Până marți s-a luat o pauză, după care vom relua discuțiile”, a spus Ceban.

Compania „Premier Energy” a anunțat joi, 2 februarie, despre deconectarea a două instalații de utilizare a energiei electrice aflate în gestiunea S.A. „Apă-Canal Chișinău”: „Ambele locuri de consum al energiei electrice preconizate a fi deconectate vizează doar blocul administrativ al „Apă-Canal Chișinău”, nefiind afectat în niciun mod procesul tehnologic de funcționare a sistemelor de apeduct, canalizare și furnizare a agentului termic”.

Conform datelor Premier Energy, datoria societății pe acțiuni constituie suma de 68.6 milioane de lei, ce include și facturi cu termenul de plată expirat, neachitate încă din luna noiembrie 2022.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X