„Nu am trădat pe nimeni”. Nicolai Grigorișin va candida din partea Partidului Schimbării la următoarele alegeri pentru Primăria Bălți

Autor: , in Actualitate / Social / 3 februarie, 2023, 15:46

Actualul primar al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, va candida la alegerile locale din 2023 din partea Partidului Schimbării. Va fi constituită o fracțiune majoritară a Partidului Schimbării în Consiliul municipal Bălți. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii – Ștefan Gligor.

La alegerile locale din 2022 am câștigat pentru că ne-au susținut bălțenii. Cred că ați văzut atunci că președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, m-a susținut. (…) Anunț oficial că la alegerile locale din 2023 voi candida din partea Partidului Schimbării”, a declarat Nicolai Grigorișin.

Întrebat dacă va colabora cu Partidul Nostru, Nicolai Grigorișin a răspuns evaziv.

Noi nu ne-am certat cu Renato Usatîi. Consider că nu trebuie să comentăm acest subiect. Eu colaborez cu toate organizațiile, guvernarea, dacă aceasta este în folosul orășenilor. Repet, colaborez cu toți. Eu nu întorc spatele consilierilor din partea Partidului Nostru, doar că ei au primit indicația să cedeze mandatele, însă încă nu au făcut-o. Noi nu am trădat pe nimeni, de la noi au plecat”, a răspuns Nicolae Grigorișin.

Liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, a menționat că formațiunea pe care o conduce și Nicolai Grigorișin au început „colaborarea” după alegerile locale din 2021, când Grigorișin s-a clasat pe locul întâi în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor noi pentru Primăria Bălți.

În anul 2018, Anticorupție.md a scris că Nicolai Grigorișin era în 2015 unul dintre cei mai săraci candidați la postul de consilier în Consiliul Municipal Bălți. Oficial, acesta nu deținea nimic și nu avea nici un fel de venit legal. Potrivit declarațiilor de avere, venitul familiei Grigorișin era de aproape două mii de lei pe lună, banii câștigați din afaceri de soția actualului consilier.

La un an după alegeri, Grigorișin arată în declarații ca un veritabil baron local: e manager al unei companii din Ucraina, care controlează o pensiune pe litoralul ucrainean; este fondatorul clubului de fotbal FC Zaria din Bălți; are două automobile și ceasuri în valoare peste 600 mii de lei.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X