ULTIMA ORĂ! Igor și Galina Dodon, dar și un medic – vizați într-un nou dosar penal. Detalii de la Procuratură

Autor: , in Actualitate / Social / 3 februarie, 2023, 13:43

Igor Dodon, Galina Dodon, dar și un medic, sunt vizați în cadrul unui nou dosar penal. Procuratura Anticorupție a anunțat vineri, 3 februarie, că procurorii au dispus recunoașterea și audierea în calitate de bănuiți a ex-președintelui Republicii Moldova, soției acestuia și medicului care a confecționat documentul medical fals.

„Medicul este bănuit de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false, care acordă drepturi. În același timp, Igor Dodon împreună cu soția sa, sunt bănuiți în deținerea și folosirea documentului oficial fals care acordă drepturi”, a precizat Procuratura Anticorupție.

În baza acestui document, Igor Dodon a solicitat judecătorilor Curții Supreme de Justiție să îi încuviințeze să părăsească țara, aceeași solicitare fiind înaintată de către învinuita Dodon Galina către Procuratura Anticorupție.

Procuratura Anticorupție a menționat că, la 26 ianuarie 2023, a pornit urmărirea penală pe faptul săvârșirii infracțiunii prevăzute la art.361 alin.(2) lit.b) din Codul penal.

Anterior, primarul Capitalei, Ion Ceban, spunea că soția consilierului municipal din PSRM, Dinari Cojocaru, este medicul familiei fostului președinte Igor Dodon, care i-ar fi eliberat certificatul pentru a pleca în România.

„Nu te uita Dinari! Soția dumitale o să meargă ca anchetă de serviciu pentru ilegalitatea care a comis-o și pentru serviciul care l-a făcut ex-președintelui Igor Dodon. Anume soția ta a mers cu buletinul care nu corespunde părții legale și nu te uita la mine”, s-a adresat Ion Ceban către Dinari Cojocaru, în cadrul ședinței CMC din 1 februarie.

În replică, Dinari Cojocaru a spus: „Regretabil că s-a ajuns la așa o situație când primarul general atacă pe cineva, în cazul meu mi-a atacat soția. Primarul mai are tare mult de ros pantalonii până va ajunge la nivelul soției mele”.

Amintim că, joi, 26 ianuarie, Procuratura Anticorupție a înaintat un demers la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), privind înlocuirea măsurii preventive în privința postului președinte Igor Dodon, cercetat în mai multe dosare penale. În legătură cu solicitarea de a merge în România pentru tratamentul fiului său, fostul președinte, care nu poate părăsi țara fără acordul instanței, Procuratura Anticorupție a venit cu mai multe detalii, precizând că medicul a cărui nume și prenume era indicat în documentul medical a declarat că nu-i este cunoscut pacientul menționat și că ar fi aplicat ștampila pe Trimiterea-Extras la rugămintea unei colege. Potrivit medicului audiat, solicitarea a parvenit de la colega sa care examinează mereu familia Dodon și care se află în relații apropiate cu aceștia, fiind soția unui consilier din cadrul Consiliului Municipal Chișinău, membru al fracțiunii partidului din care a făcut parte și inculpatul. Totodată, el a menționat că procedurile nu sunt necesare de a fi efectuate peste hotare.

Detalii: „Nu-i este cunoscut pacientul și ar fi aplicat ștampila la rugămintea unei colege; Procedurile nu sunt necesare de a fi efectuate peste hotare”. PA solicită arest la domiciliu pentru Igor Dodon

Cu o zi înainte, Igor Dodon anunța că procurorii au descins cu interogatoriu și ridicarea arhivei la medicii care au prescris tratament în România feciorului său.

El a acuzat procurorii că ar fi „terorizat” și ar fi „amenințat cu dosare și testul la poligraf” medicii.

La acest subiect: „Nimic sfânt”. Dodon acuză procurorii că ar fi „terorizat” și ar fi „amenințat cu dosare și testul la poligraf” medicii fiului său

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X