Sinteza de weekend: Peste 2.800 de încălcări depistate de polițiști. 22 de șoferi în stare de ebrietate, înlăturați de la volan

Autor: , in Social / 6 februarie, 2023, 13:44

În acest weekend, ofițerii de patrulare au depistat peste 2.800 de încălcări ale Regulamentului Circulației Rutiere, dintre care, 22 de șoferi au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport, fiind în stare de ebrietate. Potrivit datelor Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), cei mai mulți conducători auto au fost sancționați pentru depășirea limitei de viteză.

Conform informațiilor de la INSP, 22 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport pentru că au consumat băuturi alcoolice, 13 dintre ei fiind în stare de ebrietate avansată.

Alți 850 de șoferi au fos amendați pentru depășirea limitei de viteză;

Totodată, 532 de conducători auto au fost sancționați pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, iar 289 – au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranţă.

Datele INSP mai arată că 259 de șoferi au încălcat regulile de oprire şi neacordare de prioritate, care a generat o situaţie de accident, iar 95 – nu au acordat prioritate pietonilor sau cicliștilor.

Totodată, în această perioadă, inspectorii de patrulare au intervenit la 97 de solicitări parvenite la numărul unic 112.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X