(VIDEO) Un bărbat a fost răpit, maltratat și șantajat să dea 200 de mii de dolari în criptovalută. Doi suspecți, puși sub învinuire

Autor: , in Actualitate / Social / 6 februarie, 2023, 15:17

Un bărbat care se afla în Grigoriopol a fost răpit, maltratat într-un beci timp de trei zile – la Dubăsarii Vechi și șantajat să dea 200 de mii de dolari în criptovalută. Apoi, a fost transportat în portbagajul unei mașini până în localitatea Vadul lui Vodă, unde a fost eliberat. În acest caz, oamenii legii anunță reținerea a doi membri ai unui grup infracțional și plasarea acestora în arest preventiv pentru 30 de zile.

Un bărbat ar fi comis infracțiunea de comun cu un complice anterior anunțat în căutare anterior, după ce a fost condamnat la 12 ani pentru tâlhărie.

Potrivit Poliției, cei doi suspecți l-au răpit pe bărbat în timp ce acesta se afla într-un sat din Grigoriopol, în ianuarie 2023, și l-au transportat cu barca peste Nistru, la Dubăsarii Vechi, Criuleni. Acolo, aceștia l-au deposedat de 3.500 de dolari și l-au ținut într-un beci timp de trei zile, unde l-au bătut și amenințat cu moartea, până au obținut promisiunea că le va transmite cei 200.000 de dolari.

Ulterior, aceștia l-au transportat în portbagajul unei mașini până în localitatea Vadul lui Vodă, unde l-au eliberat. În continuare, timp de peste două săptămâni, până la începutul lui februarie, cei doi îi transmiteau mesaje electronice de reamintire feciorului victimei. Atunci când acesta a acumulat suma de bani solicitată, învinuiții i-au cerut convertirea ei în monedă electronică. Așa cum victima i-a denunțat pe învinuiți autorităților, odată cu transmiterea adresei electronice de confirmare a convertirii solicitate, reținerea a avut loc sâmbătă, 4 februarie. Ulterior, procurorii PCCOCS au solicitat în instanța de judecată aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile.

„Cei doi au vârste de 31 și 28 de ani, ambii sunt domiciliați în Chișinău, unul din ei fiind originar din Grigoriopol. Acesta din urmă este și unul din învinuiții trimiși de PCCOCS pe banca acuzaților într-un alt dosar pentru trafic de droguri din Spania, ca parte a unui grup al organizației denumite Borman, care recent a fost trimis de Curtea Supremă de Justiție pentru rejudecare de către alt complet la Curtea de Apel Chișinău.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mijloace bănești în sumă de 3.500 de euro, o armă lungă cu glonț de model AKMC MF, pistol cu glonț de model Glock 19, revolver cu glonț de model NAA, două automobile implicate la săvârșirea infracțiunii, telefoane mobile (unul dintre care cu aplicația „Telegram”, de pe care purta conversația cu partea vătămată, în scopul de estorcare a primei tranșe de bani, în sumă de 150.000 de dolari SUA, care urma să fie convertită în criptovalută).

În cadrul acțiunilor speciale de investigație, angajații INI au stabilit că unul dintre figuranți ar fi făcut apelul de vineri în care anunța că este minată Curtea de Apel Chișinău”, a mai anunțat Poliția.

Potrivit legii, șantajul comis în aceste împrejurări se pedepsește cu închisoare de la 13 la 15 ani, iar până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, cei doi se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv în privința acestora pentru un termen de 30 de zile.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X