55 de salvatori moldoveni au plecat în misiune în Turcia. Maia Sandu: Aveți în față un drum lung și o misiune grea – veți munci fără pauze, luptând să salvați cât mai multe vieți omenești

Autor: , in Actualitate / Social / 7 februarie, 2023, 08:04

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a urat mult curaj celor 55 de salvatori din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI care luni seara, 6 februarie, la ora 21:00, au urcat în autospeciale și au plecat în misiune spre zona Turciei care a fost cea mai afectată de cutremurele din ultimele două zile.

Două seisme de o magnitudine neobișnuit de puternică au zguduit Turcia și Siria. Cutremurele au făcut mii de victime, au distrus un număr impunător de clădiri și obiecte de infrastructură, mii de oameni rămânând sub dărâmături. Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat”, a spus Maia Sandu.

Salvatorii moldoveni vor pune umărul, alături de salvatori din alte țări, la descarcerarea și salvarea vieților oamenilor din localitățile afectate.

Dragi salvatori, aveți în față un drum lung și o misiune grea – veți munci fără pauze, luptând să salvați cât mai multe vieți omenești. Vă mulțumim pentru dăruirea voastră și vă așteptăm sănătoși acasă! Transmit condoleanțe familiilor lovite de această calamitate și le urez forță de muncă, curaj și speranță tuturor celor care luptă contracronometru să salveze oameni din ghearele dezastrului”, a conchis șefa statului.

În doar 24 de ore, Turcia a fost lovită de două cutremure: Primul – cu magnitudinea 7,8 a avut loc luni dimineață în jurul orei 4 dimineața sudul Turciei, în apropiere de oraşul Gaziantep. Al doilea – luni la prânz. A fost estimat la magnitudinea de 7,5.

Seismele s-au resimțit în toată zona de sud-est a Turciei, dar şi în Liban, Siria şi în Cipru. Potrivit ultimelor date, s-au înregistrat peste 3.600 de morți în Turcia și Siria și mii de răniți.

Autoritățile se tem că bilanțul victimelor ar putea crește dramatic în orele următoare.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X