Încă un cutremur a lovit Turcia. Este al treilea la număr în ultimele două zile

Autor: , in Actualitate / Externe / 7 februarie, 2023, 12:59

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a avut loc în estul Turciei, marți, 7 februarie, potrivit Centrului Seismologic Mediteranean European (EMSC) care este citat de Reuters.

Seismul a avut loc la o adâncime de 46 km (28,58 mile), relatează Reuters. Seismologii se așteaptă să fie o serie de replici după cele două cutremure majore de ieri.

Deși mai puțin puternice decât evenimentul inițial, ele reprezintă un risc pentru salvatori și ar putea provoca prăbușiri suplimentare printre clădirile deja slăbite de cutremurele de luni, notează Digi24.

Adelheid Marschang, ofițer superior pentru situații de urgență al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), a declarat marți că aproximativ 23 de milioane de oameni, inclusiv 1,4 milioane de copii, ar putea fi expuși în Turcia și Siria în urma cutremurului și a replicilor acestuia care au distrus mii de clădiri.

Peste 5.000 de oameni au murit, în Turcia și Siria, în urma celor două cutremure devastatoare produse luni, la distanță de 9 ore unul de altul, în regiuni relativ apropiate. Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia, în timp ce cei aflați sub dărâmături strigă după ajutor. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000 de victime.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X