Noi percheziții în dosarul AIPA: Șefa Secţiei Teritoriale Bălţi a Agenției și un administrator, reținuți

Autor: , in Actualitate / Social / 7 februarie, 2023, 14:09

Acțiunile de urmărire penală în dosarul acordării frauduloase a subvențiilor pentru agricultură continuă. Ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA), în comun cu procurorii anticorupţie din cadrul oficiului Nord, au desfășurat percheziţii, marți dimineață, 7 februarie, la domiciliul și biroul de serviciu ale șefei Secţiei Teritoriale Bălţi a Agenţiei de Intervenţii şi Plăţi în Agricultură (AIPA) şi la domiciliul unui administrator care desfăşoară activitate în domeniul agriculturii în zona din Nord a țării.

În urma acțiunilor de astăzi, au fost ridicate mijloace financiare în sumă de 31.000 de lei; contracte; ordine de plată și facturi fiscale, care demonstrează transferurile bănești către persoanele juridice, complice la infracțiune și care acordau instrumente pentru deghizarea provenienței banilor, rezultați din infracțiune; certificate, ce confirmă depunerea dosarelor de subvenționare și telefoane mobile.

Astfel, până în prezent, a fost pornită urmărirea penală pe 27 de cauze, în baza bănuielii rezonabile că au fost săvârşite: corupere pasivă, activă, trafic de influență și spălare de bani.

La acest subiect: „Tu ai 16.000 de euro și acolo o să fie vreo 50.000 de euro”. Stenogramele discuțiilor între doi angajați ai AIPA, figuranți în dosarele privind acordarea subvențiilor în agricultură (AUDIO)

Amintim că, pe 24 ianuarie 2023, ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat acțiuni de urmărire penală în zeci de cauze penale, pornite pe abuz de serviciu, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani.

Mai mulți funcționari publici din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), precum și reprezentanți ai unor agenți economici au fost reținuți pentru ilegalități, comise la acordarea subvențiilor pentru agricultură.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X