Numărul cazurilor de gripă și a altor infecții respiratorii acute confirmate în Republica Moldova, în descreștere. Ultimele date anunțate de Ministerul Sănătății

Autor: , in Actualitate / Social / 7 februarie, 2023, 12:12

Numărul cazurilor de gripă sezonieră, infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) și infecţii respiratorii acute severe (SARI) înregistrate în Republica Moldova este în descreștere, conform datelor anunțate de autoritățile din Sănătate, marți, 7 februarie.

Astfel, în 30 ianuarie-5 februarie, au fost înregistrate 10.074 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), cu 8,8 % mai puține în comparație cu săptămâna precedentă: 65 – gripă sezonieră, față de 103 cazuri, câte au fost săptămâna anterioară, și 358 de infecţii respiratorii acute severe (SARI).

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că se atestă o scădere continuă inclusiv în municipiul Chișinău.

„Numărul internărilor s-a redus cu circa 14%, în raport cu săptămâna anterioară. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost spitalizate cu gripă 37 de persoane și cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) – 246.

De asemenea, informăm că, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă sau alte infecții respiratorii acute”, a comunicat Ministerul Sănătății.

Conform datelor oficiale, în acest sezon au fost confirmate 1.442 de cazuri de gripă, 181.276 – infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) și 7.561 – infecţii respiratorii acute severe (SARI).

În acest context, pentru a menține tendința de descreștere a numărului cazurilor de infecții respiratorii acute, autoritățile din Sănătate atrag atenția cî este important „să purtăm măști de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate, să respectăm distanța, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X