Promisiune la Bruxelles. Natalia Gavrilița: Prevederile Raportului analitic al Comisiei Europene se vor regăsi în Planul de Acțiuni al Guvernului

Autor: , in Actualitate / Politic / 7 februarie, 2023, 08:37

Prim-ministra Natalia Gavrilița s-a întâlnit la Bruxelles cu secretara generală a Comisiei Europene, Ilze Juhansone, cu care a discutat despre implementarea celor nouă condiții pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Șefa Executivului de la Chișinău a dat asigurări că Planul de Acțiuni al Guvernului pentru anul curent va ține cont și de Raportul analitic publicat pe data de 2 februarie de Comisia Europeană.

Suntem deciși să demonstrăm progrese semnificative și ireversibile pe fiecare din cele nouă recomandări”, a declarat Natalia Gavrilița.

La acest subiect: (DOC) A fost publicată cea de-a doua parte a opiniei Comisiei Europene privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană. Șeful diplomației moldovenești: Am trasat o bună parte din obiectivele de rigoare

Au fost discutate modalitățile de operaționalizare a tuturor domeniilor de cooperare bilaterală, progresele înregistrate în lupta cu corupția și dezinformarea, în dezoligarhizarea țării, precum și măsurile de politici pentru depășirea crizei economice și reducerea inflației.

Natalia Gavrilița și-a exprimat speranța că, începând cu următorul ciclu financiar multianual, Republica Moldova, alături de Ucraina va fi transferată de la instrumente financiare destinate țărilor din vecinătatea UE la fonduri de preaderare. De asemenea, prim-ministra Republicii Moldova a mulțumit oficialei europene pentru suportul acordat țării noastre.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X