Turiști din Republica Moldova, rătăciți în munții din România. Jandarmii au auzit strigătele de ajutor

Autor: , in Actualitate / Social / Uncategorized / 7 februarie, 2023, 15:15

Doi turiști din Republica Moldova s-au rătăcit, luni, 6 februarie, pe pârtiile din masivul Postăvaru. Din dorința de a profita cât mai mult de zăpadă, ei s-au aventurat în afara domeniului schiabil și s-au rătăcit. Aceștia au fost aduși în siguranță de jandarmi la baza pârtiei din Poiana Brașov, informează Jandarmeria Brașov, citată de Mediafax.

Norocul tinerilor a fost că doi jandarmi montani, care au ieșit din serviciu și care coborau muntele i-au auzit pe tinerii rătăciți și le-au văzut luminile de la lanterne. Jandarmii s-au dus imediat spre ei și i-au găsit în pădure.

Jandarmii au auzit în zona de platou a pârtiei Ruia strigăte de ajutor din pădure și s-au apropiat de luminile ce se zăreau, astfel că au găsit doi turiști care se rătăciseră.

Jandarmii montani brașoveni au ajuns la momentul potrivit, pentru că cei doi nu mai reușeau să găsească drumul și se pregăteau să sune la 112 pentru a cere ajutor.

Jandarmii i-au ajutat pe cei doi turiști să coboare în siguranță în stațiune, dar din cauza faptului că cei doi nu erau foarte experimentați în deplasarea pe schiuri, în unele zone mai dificile ei au fost coborâți fără acestea.

„Colegii noștri Ruxandra și Călin se pregăteau să-și încheie tura de serviciu și au început coborârea din partea superioară a masivului Postăvaru pe schiuri însă, la un moment dat, în zona de platou a pârtiei Ruia au auzit strigăte de ajutor din pădure. S-au apropiat de luminile ce se zăreau și au găsit doi turiști care se rătăciseră. Colegii noștri au ajuns la momentul potrivit, pentru că cei doi nu mai reușeau să găsească drumul și se pregăteau să sune la 112 pentru a cere ajutor. Cu răbdare și atenție i-au ajutat pe aceștia să coboare în siguranță în stațiune, dar din cauza faptului că cei doi nu erau foarte experimentați în deplasarea pe schiuri, în unele zone mai dificile ei au fost coborâți fără acestea. Astfel, aduși în siguranță la baza pârtiei, această misiune a fost îndeplinită cu succes. Cuvintele frumoase și îmbrățișările de la finalul acțiunii ne fac întotdeauna să simțim că ne-am îndeplinit datoria cu onoare”, au declarat reprezentanții IJJ Brașov.

Potrivit Jandarmeriei Brașov, deși sezonul a început mai târziu, numărul misiunilor de acest gen este în creștere.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X