Care sunt cele mai apreciate calități ale unui angajat în secolul 21

Autor: , in Articol comercial / Social / 27 februarie, 2023, 09:11

Chiar dacă la nivel mondial, se atestă concedieri masive a angajaților din companiile mari, observăm o creștere a ofertelor de joburi Chișinău. Astfel, se intensifică concurența locală pentru angajați competenți, în majoritatea domeniilor. Dacă ești la etapa în care să-ți construiești un CV, vezi în continuare calitățile, pe care angajatorii le apreciază cel mai mult la subalterni.

1. Time management

Oricare angajator vrea în echipa sa oameni care pot să-și planifice eficient timpul, să nu procrastineze și să fie cât mai organizați. Dacă încă nu ești convins că stai bine cu optimizarea timpului, atunci răspunde la această întrebare: obișnuiești să-ți scrii CV-ul într-un document Word sau să folosești instrumentul de creare cv online gratis pe delucru.md? Dacă alegi a doua opțiune, atunci ai o bilă albă și sigur ai capacități bune de optimizare a timpului. De asemenea, oamenii care un time management bun, niciodată nu vor întârzia cu deadline-urile și vor câștiga încrederea șefilor.

2. Autonomie

Directorii apreciază angajații, care nu trebuie verificați la orice pas și care pot să se descurce pe cont propriu. De exemplu, dacă ești în căutare de un job dispatcher, această calitate personală va fi apreciată. Oamenii care au rezultate bune atunci când lucrează individual, demonstrează că sunt responsabili, au capacități puternice de concentrare, de rezolvare a problemelor și de reziliență.

3. Leadership

Un lider într-o echipă înseamnă creștere profesională a tuturor angajaților. Directorii organizațiilor tind să atragă în echipa lor oameni, care sunt lideri înnăscuți. Calitățile de leadership se manifestă prin încredere în sine, onestitate, etică profesională, capacități de planificare, motivarea colegilor, empatie și abilități de a oferi feedback constructiv. Angajații care sunt lideri buni sunt cel mai des avansați în poziții de top management. Totodată, angajatorii tind să cultive această calitatea în membrii echipei, pentru că în acest mod cresc productivitatea, iar investițiile într-un angajat existent sunt mai rentabile decât alocarea resurselor în atragerea colegilor noi.

4. Capacități de comunicare

Abilitatea de a comunica coerent și de a transmite clar mesajul către interlocutor este valoroasă în oricare poziție. Mai mult decât atât, oamenii care au abilități puternice de comunicare, sunt văzuți ca profesioniști adevărați, care sunt deschiși către idei noi și își ascultă cu atenție interlocutorii. Angajații care pot să comunice eficient, sunt mai convingători în relațiile cu partenerii și colegii, iar acest fapt le asigură dezvoltarea profesională.
Câte calități deții dintre cele enumerate? Dacă nu ai abilități naturale de lider sau de comunicator ori nu stai prea bine cu planificarea timpului, nu te stresa: acestea pot fi dobândite. Investește în tine, în calitățile personale și cu certitudine vei obține jobul dorit.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X