Dosarul în care Veaceslav Platon este învinuit de fabricarea cardurilor bancare și spălarea banilor: Detalii de la ultima ședință de judecată care a avut loc

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 28 februarie, 2023, 14:17

O nouă ședință de judecată în cauza penală de învinuire a lui Platon Veaceslav a avut loc la data de 27 februarie, iar apărătorii inculpatului nu s-au prezentat, în consecință – procurorul a solicitat aplicarea amenzii în privința acestora, a anunțat Procuratura Anticorupție.

Examinând solicitarea procurorului, instanța a decis aplicarea amenzii judiciare în mărime de 2000 lei fiecăruia.

„Anterior, din motivul lipsei repetate a apărătorilor la ședințele de judecată, acuzatorul de stat pentru a evita tergiversarea examinării cauzei, a solicitat instanței desemnarea unui apărător din oficiu.

Instanța a admis demersul și a solicitat desemnarea unui apărător din oficiu, însă prin Decizia din 23 decembrie 2022, Consiliului Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat a refuzat solicitarea instanței.

În circumstanțele menționate, prin încheierea din 27 februarie 2023, instanța a obligat Consiliului Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat să asigure inculpatului Veaceslav Platon asistență garantată de stat”, a precizat Procuratura.

Procuratura Anticorupție califică acțiunile părții apărării ca fiind „o încercare de tergiversare intenționată a examinării cauzei și insistă asupra utilizării cu bună credință de către partea apărării a armelor procesuale acordate prin lege”.

Joi, 12 ianuarie 2023, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a admis demersul Procuraturii Anticorupție în cauza Veaceslav Platon, acuzat de spălarea de bani, prin care a fost solicitat transferul la contul Trezorerial al ARBI, a mijloacelor bănești în sumă de 268.054.638 de lei, ce rezultă din tranzacția de vânzarea-cumpărarea a 63,89% din acțiunile BC „Moldindconbank” SA deținute pe contul bancar al aceiași instituții financiare.

Anterior, asupra mijloacelor bănești respective, a fost aplicat sechestru.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X