Decis! CSP a anulat concursul pentru funcția de procuror-șef al PCCOCS

Autor: , in Actualitate / Justiție / 2 martie, 2023, 11:26

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a aprobat joi, 2 martie, hotărârea privind încetarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Concursul pentru șefia Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a fost anulat.

După deliberări, președinta CSP, Angela Motuzoc, a precizat că trei membri ai CSP au avut o opinie separată față de acest subiect.

Citește și: Lupta pentru șefia PCCOCS. Un membru al Comisiei de preselecție spune că se fac încercări de intimidări și presiuni asupra sa: Am sesizat Consiliul Superior al Procurorilor

Menționăm că, trei candidați au fost admiși pentru etapa interviului a concursului la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Este vorba despre Andrei Mațco, Eugen Rurac și Sergiu Russu.

Doar că, în ziua (1 februarie 2023) în care Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al PCCOCS urma să intervieveze candidații înscriși în concurs, toți membrii Comisiei și-au anunțat retragerea din componența comisiei. Tot atunci, trei din cei cinci membri ai Comisiei au luat act de cererea de retragere din concurs a lui Eugeniu Rurac.

Amintim și că, CSP a respins, în cadrul ședinței din 1 noiembrie 2022, candidatura fostului procuror general interimar Dumitru Robu pentru funcția de șef adjunct interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS).

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X