Ședința în dosarul „Kuliok” de la CSJ a fost amânată: Dodon ar avea suspecție la COVID-19, iar doi avocați – în concediu medical

Autor: , in Actualitate / Justiție / Politic / 6 martie, 2023, 13:25

O nouă ședință în dosarul denumit generic „Kuliok” care trebuia să aibă loc luni, 6 martie, la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a fost amânată. În cadrul acesteia, urma să fie prezentată de către procurori o înregistrare video de 47 de minute, susține procurorul Petru Iarmaliuc, însă avocații lui Igor Dodon au cerut să fie amânată.

Unul dintre cei trei avocați a invocat ca motiv starea de sănătate a lui Igor Dodon, care ar fi suspect la COVID-19, dar și a doi dintre avocați, care s-ar afla în concediu medical.

„Este o chestiune legată de sănătatea a doi avocați și sănătatea inculpatului (Igor Dodon) – se simte rău. Este o perioadă în care circulă viroza. E răceală, suspecție COVID-19. Vom afla rezultatele testului în această seară. Doi avocați sunt în concediu medical”, a declarat pentru TV8 unul dintre avocați.

Procurorul pe caz Petru Iarmaliuc admite că cererea de amânare a ședinței ar putea fi o metodă de tergiversare.

„Nu vreau să cred că dumnealor recurg la unele chestiuni de invocare a unor temeiuri de sănătate, însă, dacă să observăm obiectiv comportamentul și numărul cererilor înaintate de recuzare a judecătorilor, a procurorilor și anumite cereri de amânare, inclusiv data precedentă, din motiv că nu se dorea, nu declarativ au susținut că nu doresc, dar tacit și după comportamentul procesual nu se dorea să recurgem la această examinare. Eu pot să-mi creez opinia că există o bănuială rezonabilă precum că dumnealor ar putea recurge și la acest fapt, dar urmează să verificăm în ședință de judecată, data viitoare, documentele medicale referitor la stare de sănătate care a făcut imposibil să fie prezenți”, a declarat Petru Iarmaliuc pentru TV8.

Pe de altă parte, avocatul lui Igor Dodon susține că până la proba video mai sunt „unele chestiuni procedurale”.

Astfel, la hotărârea instanței, ședința a fost amânată pentru data de 10 martie.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X