„Ne rezervăm dreptul de a acționa pe cale judiciară”. Reacția Partidului „ȘOR”, după ce un membru a fost reținut pentru trafic de droguri

Autor: , in Actualitate / Politic / Social / 15 martie, 2023, 16:12

Partidul „ȘOR” a comentat informațiile publicate pe 15 martie de Poliție, despre reținerea unui membru al formațiunii care este bănuit de trafic de droguri. Formațiunea amenință că va acționa în judecată, chiar dacă oamenii legii nu au indicat denumirea formațiunii vizate, fiind făcute publice doar imagini blurate, din care pot fi identificate însemnele partidului. 

Reprezentanții partidului califică cele întâmplate drept „acțiuni de denigrare”, prin utilizarea structurilor de stat și a „presei loiale”.

„Poliția a difuzat astăzi o informație despre descinderea la un bărbat în vârstă de 40 de ani, care ar fi implicat în punerea în circulație a drogurilor. În imaginile oferite presei apare și o legitimație de membru al formațiunii noastre. În acest context, precizăm că poziția Partidului „ȘOR” este intransigentă în raport cu circulația drogurilor, pe care o condamnăm cu fermitate. Cu regret, de astfel de riscuri nu este asigurată nicio organizație, nici chiar Președinția, Guvernul, Parlamentul sau Poliția”, se arată în declarație.

Mai mult, Partidul „ȘOR” consideră că autoritățile ar fi profitat de ocazie pentru „a păta” imaginea formațiunii și amenință cu judecata.

„Condamnăm și faptul că forțele de ordine au folosit acest caz ca pe o ocazie de a păta imaginea Partidului „ȘOR”, deoarece consumul de droguri nu are nicio legătură cu activitatea politică a celor vizați. Tratăm acest caz ca pe o acțiune care face parte din șirul lung al atacurilor guvernării asupra formațiunii noastre, în contextul crizei social-economice de proporții, pe care a provocat-o regimul Maiei Sandu, precum și în contextul mișcării protestatare, care ia amploare. Partidul își rezervă dreptul de a acționa pe cale judiciară toți responsabilii, care absolut nejustificat și tendențios defăimează partidul în acțiuni care nu au nicio tangență cu activitatea politică”, a menționat formațiunea politică.

Amintim că Inspectoratul General al Poliției a anunțat pe 15 martie că a inițiat percheziții într-o cauză penală privind trafic de droguri, în care ar fi implicat un membru de partid. Denumirea formațiunii nu a fost indicată, însă au fost publicate fotografii cu însemnele Partidului „ȘOR”. Ulterior, oamenii legii au precizat că individul, care are 40 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X