De Paște, Dodon planifică o călătorie pe muntele Athos: Cere magistraților permisiunea de a părăsi țara

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 martie, 2023, 17:34

Ex-președintele Igor Dodon, care se află sub control judiciar, vrea să plece de Paște într-o călătorie pe muntele Athos. Inculpatul a cerut magistraților Curții Supreme de Justiție să-i permită să plece pentru câteva zile, după ce instanța a decis să-i prelungească interdicția de a părăsi țara pentru încă 60 de zile.

„Nu am de gând să mă eschivez sau să fug din țară. Eu cred că și-ar dori și Maia Sandu și judecătorii, procurorii, ca eu să fug, dar eu niciodată acest lucru nu am să fac. Nu am de ce mă teme. O să stau aici și o să lupt cu ei până o să-i dau jos. Pentru mine chestia asta e de principiu.

Având invitația unor mânăstiri de pe muntele Athos, dat fiind faptul că suntem înainte de Paște, suntem în post, așa cum în fiecare an, am solicitat să plec pentru câteva zile pe munte”, a spus Dodon, citat de TV8.

Curtea Supremă de Justiție urmează să analizeze solicitarea lui Igor Dodon.

Igor Dodon este învinuit pe mai multe capete de acuzare – corupere pasivă; organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat; trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Mai nou, Igor Dodon, Galina Dodon, dar și un medic, sunt vizați în cadrul unui nou dosar penal.

„Medicul este bănuit de confecționarea și deținerea documentelor oficiale false, care acordă drepturi. În același timp, Igor Dodon împreună cu soția sa, sunt bănuiți în deținerea și folosirea documentului oficial fals care acordă drepturi”, a precizat Procuratura Anticorupție.

În baza acestui document, Igor Dodon a solicitat judecătorilor Curții Supreme de Justiție să îi încuviințeze să părăsească țara, aceeași solicitare fiind înaintată de către învinuita Dodon Galina către Procuratura Anticorupție.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X