ISW: Ofensiva Wagner în Bahmut se încheie din lipsă de muniție și oameni

Autor: , in Externe / 16 martie, 2023, 10:09

Numărul de atacuri ale grupului Wagner asupra oraşului Bahmut a scăzut semnificativ, în special în ultimele zile, remarcă Institutul pentru Studiul Războiului, în cea mai recentă actualizare a conflictului ruso-ucrainean, scrie Mediafax.ro.

Finanţatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a subliniat recent impactul pe care deficitul de muniţie îl are asupra capacităţii trupelor paramilitare de a continua ofensiva în regiune şi a declarat că, din cauza lipsei de muniţie şi a luptelor grele, Wagner a trebuit să reducă încercuirea oraşului.

Prigojin, spune think tank-ul american, a afirmat că Wagner a luat Zalizianske, o aşezare rurală minusculă situată la aproximativ nouă kilometri nord-vest de Bahmut, ceea ce indică faptul că „forţele Wagner conduc, probabil, atacuri localizate împotriva aşezărilor mai la nord decât Bahmut, care sunt mici şi relativ mai uşor de cucerit.

Recentele succese Wagner la nord de Bahmut sugerează că pierderile de forţă de muncă, artilerie şi echipament în lupta pentru Bahmut îi vor limita probabil capacitatea de a finaliza o încercuire strânsă a oraşului.

Capturarea Zalizianske şi a altor oraşe mici la nord de Bahmut este puţin probabil să sporească capacitatea lui Wagner de a captura tot Bahmutul sau de a obţine alte succese semnificative din punct de vedere operaţional. Prin urmare, este probabil ca ofensiva Wagner asupra lui Bahmut să fie din ce în ce mai aproape de punctul culminant”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X