Zece primari aleși pe lista PSRM au anunțat că părăsesc formațiunea și aderă la Mișcarea coordonată de Ilan Șor

Autor: , in Actualitate / Politic / 16 martie, 2023, 17:42

Zece primari au anunțat joi, 16 martie, că părăsesc Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) pentru a adera la Mișcarea Pentru Popor, entitate coordonată de Ilan Șor. Anunțul a fost făcut într-o postare pe pagina de Facebook a Mișcării Pentru Popor.

În cerere este invocat că criza social-economică din țară ar fi stat la baza acestei decizii: „În vederea depășirii crizei energetice, considerăm necesară unirea tuturor forțelor politice și întregii societăți pentru a susține inițiativa socială de colectare de semnături în vederea obligării Guvernului să achite integral prețul facturilor pentru energie electrică, căldură și gaze naturale în cele 3 luni din această iarnă”.

Primarii care au anunțat că părăsesc PSRM sunt din sate din localitățile:

Cîietu, raionul Cantemir;
Popeştii de Jos, raionul Drochia;
Izvoare, raionul Sângerei;
Plop-Știubei, raionul Căușeni;
Tăura Veche, raionul Sîngerei;
Plopi, raionul Cantemir;
Bulboci, raionul Soroca;
Popeștii de Jos, raionul Drochia;
Bogdănești, raionul Briceni;
Medveja, raionul Briceni.

Ziarul de Gardă a contactat toți primarii care au părăsit Partidul Socialiștilor, însă doar 2 au răspuns la telefon. Atât Ion Gusavinshi, primarul satului Popeştii de Jos din raionul Drochia, cât și Iraida Ivaschiv, primara Comunei Tăura Veche din Raionul Sîngerei, nu ne-au dat un motiv concret pentru care au luat această decizie.

„Am plecat din dorință proprie, pur și simplu. De ce am ales Mișcarea pentru Popor? Ca să se schimbe lucrurile pentru popor spre bine”, a spus primara Comunei Tăura-Veche.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X