Kuleba, mesaj pentru țările care au tratat greșit Ucraina: Vor plăti un preț. Fiecare alegere va fi luată în considerare

Autor: , in Actualitate / Externe / 17 martie, 2023, 17:04

Țările care „au tratat greșit Ucraina” vor plăti prețul după încheierea războiului, a avertizat ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Într-un interviu pentru BBC, el a spus că alegerea făcută de fiecare stat în urma invaziei Rusiei în Ucraina va fi „luată în considerare în construirea relațiilor viitoare”.

El a avertizat, de asemenea, că întârzierile livrărilor de arme occidentale vor costa vieți ucrainene. „Dacă o livrare este amânată o zi înseamnă că cineva va muri în prima linie”, a spus ministrul de Externe al Ucrainei, citat de Digi24. Kuleba a vorbit în interviu despre modul în care crede că se va sfârși războiul, despre rolul Chinei în conflict și dezamăgirea sa că Papa Francisc nu a vizitat încă Ucraina în timpul războiului.

Dmitro Kuleba a declarat că țările care nu au susținut Ucraina, cele care „s-au comportat greșit în timpul războiului și au tratat ​​greșit Ucraina”, vor plăti un preț în viitor. Deși unele țări nu ar fi îngrijorate de această dezaprobare diplomatică, în timp de pace Ucraina are, prin exporturile uriașe de cereale, o pârghie economică importantă, în special în zone ale lumii în curs de dezvoltare.

„Dacă cineva crede că felul în care o țară s-a comportat – sau a tratat Ucraina în cel mai întunecat moment al istoriei sale – nu va fi luat în considerare în construirea relațiilor viitoare, acești oameni pur și simplu nu știu cum funcționează diplomația. Războiul este un moment în care trebuie să faci o alegere. Și fiecare alegere a fost consemnată”, a declarat ministrul ucrainean de externe.

În opinia lui, aliații occidentali nu oferă Ucrainei sprijin militar suficient de repede, deoarece nu au fost pregătiți pentru un conflict de aceeași amploare ca Primul Război Mondial: „Vrem ca partenerii să acționeze mai repede. Dacă o livrare este amânată o zi înseamnă că cineva va muri în prima linie. Înseamnă că cineva care ar fi putut fi încă în viață va muri”.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X