Maia Sandu, apariție-surpriză în Parlament. Mesajul transmis deputaților: „O altă cale nu există”

Autor: , in Actualitate / Externe / 17 martie, 2023, 11:58

Apariție-surpriză la ședința Parlamentului de vineri, 17 martie. Maia Sandu a venit în Legislativ și a transmis un mesaj deputaților, referindu-se la parcursul european al țării noastre.

„În 2030, Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Acum este șansa noastră reală de a deveni membru cu drepturi depline a familiei europene. Avem susținerea statelor UE. Moldovenii au ales calea europeană, dar cât de repede vom ajunge acolo depinde de noi toți. Timp de trei decenii, R. Moldova condusă de diferite partide, politicieni, Guverne, a încercat să meargă pe mai multe drumuri. Adevărul este că toate au eșuat. În timp ce statele care au devenit membre ale UE în ultimele două decenii oferă acum bunăstare și siguranță pentru cetățenii lor, asigură dreptate, pensii și salarii bune, R. Moldova abia iese din captivitate. Captivitate în care ne-au sufocat ani la rând trădători, hoți și oligarhi”, a declarat Maia Sandu.

„Vă întreb în special pe cei care au plecat din această sală, vă întreb stimați deputați, în special cei care nu susțineți aderarea Moldovei la UE, ce ideologie de partid vă oprește să scoateți țara din întuneric (…)?”, a întrebat Maia Sandu.

„Am ales această cale, Moldova europeană, nu pentru că este ușoară dar pentru că este unica șansă ca Moldova să aibă o viață mai bună în pace în casa lor”, a menționat șefa statului.

Președinta a făcut apel către toate forțele politice „să pună aderarea la UE deasupra intereselor înguste și să susțină această cale necondiționat”.

„Cu greu am dat jos de la putere găștile de bandiți și iată unii se fac deja luntre și punte pentru a vinde țara Kremlinului ca să revină la putere și să sugrume R. Moldova mai departe. Și hoți – vânzători de țară, și Kremlinul au același obiectiv să facă Moldova slabă ca să o poată folosi pentru bunul plac. Din păcate în Parlament sunt și deputați care nu reprezintă oamenii, ci reprezintă hoții de miliarde, știu că și voi mă auziți chiar dacă nu sunteți aici. Gruparea Șor are o misiune clară de la Kremlin și FSB – să aducă războiul în R. Moldova (…) Cei care vor să vadă țara în război trebuie opriți și sancționați, ei nu reprezintă poporul nostru. Instituțiile Moldovei nu vor permite ca țara să fie închinată unor criminali (…) Moldovenii au murit pentru libertate și pace pe acest pământ, iar voi acum murdăriți amintirea tuturor concetățenilor noștri ca Moldova să fie liberă”, a mai comunicat Maia Sandu.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X