Raionul Ungheni a rămas fără președinte. Ghenadi Mitriuc, suspendat din funcție pentru trei luni și ar urma să plătească o amendă de 1.500 de lei

Autor: , in Actualitate / Politic / 17 martie, 2023, 17:36

Curtea de Apel Bălți l-a suspendat din funcție, pentru o perioadă de 3 luni, pe președintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc, vizat într-un dosar contravențional de depășire a atribuțiilor de serviciu, transmis în judecată de Direcția Generală Teritorială Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA).

Prin decizia din 16 martie curent, instanța a menținut hotărârea Judecătoriei Bălți, din data de 2 noiembrie 2022, care l-a recunoscut vinovat pe președintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc, de excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu şi i-a aplicat o amendă în mărime de 1.500 de lei cu privarea de dreptul de a deţine funcția pe un termen de 3 luni.

Pe 20 mai 2022, în Registrul cu privire la infracţiuni şi incidente al DGT Nord a CNA a fost înregistrată sesizarea șefului Oficiului teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat cu privire la pretinsele acțiuni ilegale ale factorilor de decizie din cadrul Consiliului raional Ungheni, la numirea în funcția de director al IMSP „Spitalul raional Ungheni” a lui Vladimir Popovici. Conform hotărârii Comisiei de concurs, în pofida faptului că Popovici Vladimir a obținut punctajul maxim în cadrul concursului, acesta nu a fost desemnat câștigător din lipsa votului majoritar al membrilor comisiei, precum și a nevalidării concursului. Contrar hotărârii Comisiei de concurs, președintele raionului Ungheni , Ghenadi Mitriuc, însă l-a numit pe Vladimir Popovici în funcția de director al IMSP „Spitalul raional Ungheni”, pentru o perioadă de 5 ani”, a precizat CNA.

În urma examinării cazului, DGT Nord a CNA a constatat că, prin acțiunile sale, președintele raionului Ungheni, Ghenadi Mitriuc a comis contravenția, prevăzută la art. 313 Cod contravențional – excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu, cauza contravențională fiind expediată judecată.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X