Țara în care miniștrii nu mai au voie să folosească TikTok pe telefoanele de serviciu

Autor: , in Externe / 17 martie, 2023, 14:06

Miniștrilor britanici li s-a interzis să folosească aplicația TikTok, deținută de China pe telefoanele și dispozitivele de serviciu. Decizia a fost luată din motive de securitate, relatează BBC și Digi24.

Guvernul se teme că datele sensibile aflate pe telefoanele oficiale ar putea fi accesate de guvernul chinez prin intermediul TikTok. Ministrul Oliver Dowden a declarat că interdicția este o măsură „de precauție”, dar va intra în vigoare imediat. TikTok a negat cu fermitate acuzațiile că ar transmite datele utilizatorilor guvernului chinez.

Dar premierul britanic Rishi Sunak a fost presat de parlamentari să urmeze exemplul SUA și Uniunii Europene pentru a interzice aplicația pe dispozitivele oficiale. Departamentele guvernamentale și miniștrii au folosit cu entuziasm TikTok, ca o modalitate de a-și transmite mesajul către tineri.

Utilizarea aplicației a explodat în ultimii ani, cu 3,5 miliarde de descărcări în întreaga lume. Succesul TikTok se datorează ușurinței cu care sunt înregistrate și clipurile și algoritmului său pentru difuzarea clipurilor care atrag utilizatorii individuali. Este capabil să facă acest lucru deoarece adună o mulțime de informații despre utilizatori – inclusiv vârsta, locația, dispozitivul și chiar ritmul lor de tastare – în timp ce cookie-urile urmăresc activitatea lor în altă parte pe internet.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X