Luptătorul moldovean Iuri Lapicus a murit după ce a suferit un accident de motocicletă în Italia. Avea 27 de ani

Autor: , in Actualitate / Sport / 21 martie, 2023, 09:06

Luptătorul de MMA, Iuri Lapicus, originar din Republica Moldova, a murit luni, 20 martie, într-un spital din Milano, Italia, după ce a petrecut trei zile în comă în urma unui accident de motocicletă, anunță presa italiană.

Tânărul de 27 de ani a fost transportat vineri, 17 martie, cu avionul la spitalul Niguarda din Milano, dar vestea morții sale a apărut luni.

Presa italiană scrie că Iuri Lapicus a decedat după trei zile în care s-a aflat în comă. În accident a fost implicată și o femeie de 69 de ani, care a reușit să supraviețuiască.

Potrivit primelor cercetări, se pare că motociclistul a căzut singur, fără ca alte mijloace să fie implicate. Înainte de prăbușirea violentă la pământ, care i-a provocat traumatisme grave, acesta ar fi fost aruncat la câțiva metri. Mașina femeiii de 69 de ani ar fi fost lovită de băiat. Salvatorii au dus-o pe femeie la spital pentru că era în stare de șoc.

Iuri Lapicus a jucat 16 meciuri profesioniste, câștigând 14 dintre ele, toate înainte de limită (4 prin Ko și 10 prin supunere) și 13 dintre ele în primul tur.

În 2019 intrase în ONE Championship, una dintre cele mai importante competiții din lume nu doar de MMA, ci și de Kickboxing și Muay Thai, unde luptă și Giorgio Petrosyan.

Iuri Lapicus este originar din Republica Moldova, dar s-a mutat în Italia la vârsta de 15 ani și de atunci locuia acolo.

Nypost.com a notat că prima artă marțială în care s-a antrenat Iuri Lapicus a fost judo, la vârsta de 9 ani, unde a fost nevoit să practice pe o podea de lemn din cauza lipsei de bani în Republica Moldova pentru echipamentul corespunzător.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X