Autoritățile de la Chișinău, reacție privind declarația Kievului despre „planul de reîntoarcere a Transnistriei în termen de 7 ani”

Autor: , in Actualitate / Politic / 23 martie, 2023, 16:16

Biroul politici de reintegrare reacționează la declarațiile oficialului ucrainean Alexei Danilov. Cel din urmă a spus că Moldova a elaborat un plan care prevede reîntoarcerea Transnistriei în decursul a 7 ani. Reprezentanții Chișinăului au spus pentru NewsMaker că prioritățile în domeniul politicilor de reintegrare a țării sunt reflectate în programul și în planul de acțiuni al Guvernului, iar „soluția finală poate fi atinsă exclusiv pe cale pașnică, cu respectarea suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova”.

Biroul a declarat că „prioritățile în domeniul politicilor de reintegrare a țării sunt reflectate în programul și în planul de acțiuni al Guvernului, iar parametrii de reglementare a conflictului transnistrean sunt prevăzuți în prevederile Legii nr.173/2005 și în Constituția Republicii Moldova”.

„Soluția finală și atotcuprinzătoare poate fi atinsă exclusiv pe cale pașnică, politică, la masa de dialog, cu respectarea suveranității şi integrității teritoriale a Republicii Moldova, în cadrul frontierelor de la 1 ianuarie 1990, recunoscute la nivel internațional”, au menționat reprezentanții Biroului politici de reintegrare pentru NM.

Amintim că secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare a Ucrainei Alexei Danilov a declarat că autoritățile de la Chișinău au elaborat un plan prin care se urmărește reintegrarea regiunii transnistrene în decursul a 7 ani. „Trebuie să decizi asta o dată, iar când ei transformă asta într-o situație de proces politic, că alegătorii sunt acolo, este o greșeală imensă”, a adăugat el.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X