Un tribunal din Italia a condamnat o moldoveancă la nouă ani de închisoare, amendă și deportare după executarea sentinței

Autor: , in Social / 23 martie, 2023, 11:58

Un tribunal din Florența a condamnat o moldoveancă în vârstă de 37 de ani la nouă ani de închisoare și deportare din Italia, după executarea sentinței. Femeia ar fi abuzat-o pe bătrâna de care trebuia să aibă grijă, scrie cotidianul La Nazione.

Sub acuzația de agresiune sexuală agravată și vătămare a unei femei în vârstă, instanța din Florența a condamnat badanta din Republica Moldova la ani grei de închisoare și la plata unei despăgubiri de 25.000 de euro, stabilită în mod echitabil de judecători, pensionarei în vârstă de 93 de ani, care a intentat acțiune civilă.

Libertatea scrie că povestea datează de la 1 noiembrie 2021 , prima zi de serviciu a femeii din R. Moldova. Copiii bătrânei au fost cei care au decis să angajeze o îngrijitoare pentru mama lor, încă lucidă, dar cu probleme de mers.

Și, la recomandarea unei asociații la care apelaseră pentru a căuta o profesionistă, o aleseseră și o angajaseră pe femeia din Moldova, cu contract regulat.

În acea primă zi de muncă, îngrijitoarea a fost lăsată singură în casă cu pensionara. Mai întâi ar fi imobilizat-o pe bătrână pe pat, spunându-i că trebuie „să scoată diavolul din ea”. Apoi ar fi violat-o. Seara, pensionara s-a confesat copiilor săi și a depus plângere. Îngrijitoarea a fost imediat concediată. Însă a dispărut și nu a participat niciodată la proces. Chiar și miercuri, 22 martie, când era programat interogatoriul ei în fața judecătorului, nu s-a prezentat la proces.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X